30 Ocak 2010 Cumartesi

1917 Öncesi ve Sonrası - Edward Hallett Carr

1917 Öncesi ve Sonrası - Edward Hallett Carr



http://www.mediafire.com/download.php?xiz2y0j9xwy

100 Soruda Türk Devrim Tarihi - Ahmet Yücekök

100 Soruda Türk Devrim Tarihi - Ahmet Yücekök


http://www.mediafire.com/?yutzzginonz

100 Soruda Türkiye'de Din ve Siyaset - Ahmet Yücekök



indir
http://www.mediafire.com/?zotg2jmxhk1


Kemal Tahir, Namusçular, Malatya Cezaevi Notları

Kemal Tahir, Namusçular, Malatya Cezaevi Notları


Bu romanlarında Kemal Tahir, gazeteci Murat’ın kişiliğinde daha çok kendi yaşantısını dile getirmiştir. Sahife kenarlarına koyduğu notlardan anlaşıldığına göre, bütün mahpusların uyuduğu korkunç hapishane gecelerinde sabahlara kadar çalışarak bu sarı defterleri üst üste yığmış, korkunç hapishane yıllarını, oradan oraya sürülmelerini tadına doyum olmayan türkçesiyle anlatmıştır. Anadolu hapishanelerinin koyu zindanları, gerçek insan sömürüsü, mahpusların ıstırapları, sevinçleri, heyecanları, bütün bunların hepsi otantik olarak verilmektedir

kitabı download etmek icin tıklayınız…


Mahmut Esat Bozkurt - ATATURK IHTILAL


Mahmut Esat Bozkurt - ATATURK IHTILALI -I






Mahmut Esat Bozkurt - ATATURK IHTILALI -II




Mahmut Esat Bozkurt - ATATURK IHTILALI -III

İndir

Lenin Biyografi

Lenin Biyografi - Cilt 1
http://www.mediafire.com/?fzejjmzmxkz

Lenin Biyografi - Cilt 2
http://www.mediafire.com/?wnnzdv3tn5z

Lenin Biyografi - Cilt 3
http://www.mediafire.com/?ungrd2izjmn

Lenin Biyografi - Cilt 4
http://www.mediafire.com/?mmttwneqnll


http://www.nadirkitap.com/upload_thumbs/KitapYeni_KB01401250984.JPG

Jack London,Ademden Önce

Jack London-Ademden Once

Jack London az rastlanır anlatı yeteneğiyle kendisini ilgilendiren birçok farklı alanda eser verdi. Ademden Önce, ilk insanın çarpıcı öyküsüyle, genetik kodlanmayı, rüyaları ve ilkel yaşamı keşfe çıkan bir roman. Oldukça sert çizilen karakterler ve sürükleyici dramatik yapı, okura büyük bir okuma zevki ve düşünme vesilesi vaat ediyor.

Ademden Önce: Evrim düşüncesine fantastik bir bakış.

DOWNLOAD

Inside the Pentagon - Pentagon'un İç Yüzü

Inside the Pentagon - Pentagon'un İç Yüzü
VCD Belgesel Türkçe
Dosya türü : .dat
Şifre : azeri

Bu filmde National Geographic ekibiyle birlikte ABD ordusunun 'beyni' olan Pentagon'a bir yolculuğa çıkacaksınız: Şimdiye kadar üst düzey komutanlar ve devlet yöneticileri dışında pek az kişinin gördüğü yasak bölgeleri ziyaret edip, binanın bilinmeyen ayrıntılarını ve ilginç tarihini izleyeceksiniz. Pentagon'la ilgili olarak öğrenmek isteyeceğiniz pek çok ayrıntı bu belgeselde yer alıyor.

http://rapidshare.com/files/225887050/Inepentageri.part1.rar
http://rapidshare.com/files/225891549/Inepentageri.part2.rar
http://rapidshare.com/files/225896483/Inepentageri.part3.rar
http://rapidshare.com/files/225902434/Inepentageri.part4.rar
http://rapidshare.com/files/225910706/Inepentageri.part5.rar
http://rapidshare.com/files/225914770/Inepentageri.part6.rar

Şifre : azeri

Alıntı: www.webturkiyeportal.com

belgesel pentagon.jpg
275K Görüntüle İndir

belgesel pentagon cap.jpg
270K Görüntüle İndir

İnsanın Evrimi

İnsanın Evrimi


Resim

PRİMATLAR

Dünya sahnesinin kuruluşunu izledikten sonra insanın yeryüzü sahnesine çıkışına bakmanın zamanı gelmiş oldu.
İnsanların bir üyesi olduğu Primat takımı 3.zaman esnasında 55 milyon yıl önce ortaya çıkmaya başladı.
230 kadar türü barındıran bu türün temsilcileri arasında maymunlar gibi çok iyi bilinen türlerin yanı sıra lemur, tarsier,loris gibi çok az tanınan primatlarda bulunur.

Resim
Lemur

Resim
Tarsier

    Primat takımı evrimsel gelişim çizgilerine uygun olarak onları diğer takımlardan ayıran bazı ortak özelliklere sahiptir.
  • Ağaçlar üzerinde geçen bir yaşama adapte olabilecek şekilde koku duyusundan çok ziyade görme duyusunun gelişmiş olması,
  • daldan dala atlamaya uygun yana değil öne doğru bakan gözlere , stereoskopik bir görme alanına;
  • dallarda salınmaya uygun bedeni taşıyacak kuvvetli ve hareketli omuz eklemlerine, kollara,
  • pençe yerine küçük nesneleri kavrayıp manipüle edebilecek parmaklara,
  • vücuda oranla daha büyük bir beyne sahip olmaları ve
  • sosyal bakımdan kompleks sayılabilecek hayatlar sürdürmeleri başlıca ortak özellikleridir.

Resim

İnsan ve maymunlar Primatların altında Anthropoidea alt takımını oluşturur.. Maymunların,şempanze ve gorilleri de içeren 13 cinsi ile daha da yakın biyolojik bağlantılı Hominoidea süperailesinin de bir üyesidir.

İnsansı maymun olarak da adlandırılan kuyruksuz dört ayaklı Hominoidler 24 milyon yıl önce evrimleşmeye başladılar.Bu ailenin ilk örneği “Proconsül” dür.

Resim
Hominoidleri atası:Proconsul

Bu kökenden gelen büyük maymun türleri Afrika ile Asya arasında daha önce kapalı olan ancak bazı levha hareketleri sonrası açılan bir yoldan Asya’ya geçtiler.

13 milyon yıl önce Asya maymunları-orangutanlar- Hominoid ailesinden ayrılarak farklı bir evrim çizgisi izlemeye başladı. Şempanzelerin ve İnsan’ın genetik yapıları %98.4 oranında tıpa tıp aynıdır.Bu genetik benzerlik Şempanzeleri İnsan’ın en yakın biyolojik akrabası yapar. Güneydoğu Asya’nın büyük maymunları olan Orangatuanlar ise genetik olarak insandan daha farklıdır.Bu farklılık aradaki akrabalığın daha uzak bir geçmişe dayandığını gösterir

İLK İNSAN:AUSTRALOPİTHECUS

    5 milyon yıl önce maymunsu türler iki önemli anatomik özellik bakımından farklılaştı.
  • Küçük kanin (köpek) dişleri ve
  • “bipedalizm” diyebileceğimiz iki ayak üzerinde yürüme özelliği…

Resim
Great Rift Valley(Büyük Yarık Vadisi)

Bu en eski insan türüne Güney Afrika’da bulunan ilk fosiller nedeni ile “güney maymunu” anlamında “Australopithecus” adı verildi.Doğu Afrika’daki “Great Rift vadisi ”ni kapsayan yer kabuğunda, geçen zamandaki hareketlenmeler pek çok “Australofit” fosilinin ortaya çıkmasına neden oldu.Bu suretle vadi boyunca Etiyopya,Tanzanya,Kenya,Güney Afrika ve Çad ‘da çok sayıda fosil ele geçti..

Resim


İlk Australopithekus kafatası 1924 yılında Güney Afrika’da Taung bölgesinde kireçtaşı ocaklarında keşfedildi.Ertesi yıl Raymond Dart 7 Şubat 1925 de “Nature” dergisinde yayınlanan makalesinde, incelediği bu fosil kafatasının maymun ile insan arasında ortak özelliklere sahip, insan evriminde rol almış 3.5 milyon yıl yaşında bilinmeyen bir türe ait olabileceğini ileri sürdü.

Resim

Küçük bir çocuğa ait olan kafatasından çocuğun ileride küçük bir beyne ve iri maymunsu yüz özelliklerine sahip olacağı anlaşılıyordu.Taung çocuğu [b]Australopitekus Afrikanus olarak kayıtlara 10 sene sonra girdi.[/b]Bu keşif insanın kökenini evrimin vaz geçilmez topraklarına Afrika’ya taşıdı.

Australopithekus’ların başlıca özellikleri şöyleydi.

• Basık bir kafatası,öne çıkık bir yüz yapısına
• 390 ile 550 cm³arasında bir beyin hacmine
• Kemiklerden anlaşılabildiği kadarıyla 27 ile 49 kg kadar bir vücut ağırlığına
• 1 ile 1.5 metre arası bir boya sahiptiler.
• Boy ve ağırlıkları şempanzelere oldukça benzemekteydi


Maymunlardan farklı olan yanları ise kanin dişlerinin küçülmesi ve iki ayak üzerinde durabilmelerini sağlayan anatomik değişikliklere uğramış olmalarıydı. 2.7 milyon yıl öncesine ait Australofit fosillerinde premolar ve molar(öğütücü) dişlerin genişlediği ve kalın bir mine tabakası ile örtüldüğü kesicilerin ise ufaldığı görülüyor. 1.8 milyon yıl önce yaşamış olduğu düşünülen Australofit türü “Zinjanthropus boisei”nin modern insandan 4 misli daha geniş molar dişleri vardı. Ayrıca yüz çiğneme esnasında oluşan gerilimi absorbe edebilecek şekilde daha vertikal ve daha düz bir hal almıştı.

Australofitlerin iki ayak üstünde durup yürüyebilmelerine (bipedalizm) karşın vakitlerinin bir bölümünü yine de ağaçlarda geçirdikleri sanılıyor.Uzun ve büklümlü parmaklarıyla kolları ağaçlarda tutunmaya elverişliydi. Parmaklarının uzunluğu maymunlar gibi ağaçlar arasında salınmalarına yetecek uzunlukta da değilken başparmaklarının maymunlardan daha uzun olması bu türün alette yapabileceğini düşündürüyor.

Resim
Lucy'nin bulunan kemikleri

1974 de Hadar Etopya’da Donald Johanson ve arkadaşları 3.7 milyon yaşında o tarihe kadar bulunan en eski atamızı Doğu Afrikalı Australofitekus Afarensis’i buldular.Yaktıkları kutlama ateşinin etrafında söyledikleri Beatles şarkısı “Lucy in the sky with diamond” fosile “Lucy” isminin verilmesine ilham kaynağı oldu.

Resim
Lucy'nin kafatsı kemiklerinin tamamlanması ile çıkan tablo

Lucy’nin keşfi dünyada büyük yankı yarattı.Zira bu zamana kadar bulunan en eski insansı olması yanı sıra neredeyse bütün bir iskeleti oluşturabilecek kadar parça toplanmıştı. Beyin hacminin bir şempanze kadardı.(380- 450 cm³) Buna mukabil iki ayak üzerinde dik yürüyebilmesi de Stephan Jay Gould’un iddia ettiği gibi dik yürümenin beynin gelişiminden önce evrimleştiği görüşünü doğrular nitelikteydi.


Resim
Lucy'in canlandırması


Laetoli ayak izleri ve Bipedalizm


Resim
Louis ve Mary Leakey,Tanzania Olduvai vadisinde

1978 de İngiliz paleoantropolog Mary Leakey Tanzanya Laetoli’de sertleşmiş volkanik küllerin arasında muhafaza olmuş A.afarensis’e ait Australofit’lerin iki ayak üzerinde yürüyebildiğinin açık kanıtını sunan eşsiz ayak izlerini keşfetti.

Resim

Bipedalizm’in insan evriminde çok önemli bir role sahip olduğu düşünülmektedir. İnsanın ayağa kalkmasının getirdiği evrimsel yararlar arasında ellerin serbestlenmesi ve besinlerin güvenli bir yere taşınıp, alet yapımının mümkün olması; hayli uzun otların üstünden yırtıcı hayvanların daha kolay görülüp sakınılabilmesi;vücudun sıcak güneş ışınlarına daha az, serinletici rüzgara daha fazla maruz kalması;yere yakın dallara uzanılıp beslenme imkanı bulunabilmesi sayılabilir. Şempanzeler de sıklıkla uzanabilecekleri dallar olduğu zaman ayakları üzerinde doğrulabiliyor ancak Australofitler gibi uzun mesafeler boyunca yürüyemiyorlardı.

Resim

    İki ayak üzerinde dik yürüyebilen insansıların iskelet yapısında bunu mümkün kılan bazı anatomik değişiklikler meydana gelmiştir.Bunları şöyle özetleyebiliriz:

  • Pelvisin kâse biçimli yapısı ayakta duran organizmanın iç organlarını desteklemeye yarar
  • Uyluk kemiği(femur) açıklığı içe bakan bir kavislenme gösterir.Bu da yürürken dizlerin pozisyonunu gövdeye daha iyi bir destek sağlayacak biçimde ayarlar.Oysa maymunlarda kalça ekleminden kavissiz inen kaval kemikleri yürürken bedenin iki yana doğru salınmasına neden olur
  • Kalça eklemi üzerinde yükselen pelvis kemiği (ileum) maymunlara nazaran daha geniş ve boyu daha kısadır. Bu yapı adımlar sırasında kalça adalelerinin daha sağlam durmasını sağlar
  • Maymunlardan farklı olarak omurga da görülen S biçimli kavislenme gövdenin nihai uzunluğunu azaltmaya yararken, ayakta duruş esnasında ona denge ve sağlamlık da verir.
  • Omuriliğin beyinle buluştuğu noktada kafatasının altında yer alan boşluk, “Foramen Magnum” dik duran omurga üzerinde başın dengesini sağlamaya yardımcı olacak biçimde daha öne doğru yer değiştirmiştir.

Australofit’lerin küçük ve künt köpek dişlerine sahip olması sosyal uyum ve agresif gösterilere olan ihtiyacın azalması ile uyumludur.Kenya’da bulunan 5 milyon yıl öncesine ait bir çene parçası ve bir molar diş ve 4.5 milyon yıl öncesine ait bir çene ve iki molar diş bu fikri destekleyen en yaşlı Australofit fosilleridir.
Son Australofitler 1.2 milyon yıl önce kesin olarak bilinmeyen nedenlerle yok oldu.İklimsel değişikliklerin Australofitlerin besin kaynaklarını kısıtlaması, ot yiyen maymun ve domuz türleriyle ya da Homo cinsinin daha ileri beyin kapasitesine sahip bir başka türü mesela Homo Erectus ile rekabet bu sonu hazırlamış olabilir diye düşünülmekte.



HOMO CİNSİ


2.5 milyon yıl önce Australofit’lere göre daha büyük bir beyine sahip olan Homo cinsinin en erken üyeleri farklılaşmaya başladılar.Bu cinse ait türler fosil yaşları itibarıyla erken,orta ve geç homo olmak üzere üç periyotta incelenebilir.

Resim
H.Habilis

Homo habilis


Louis Leakey ve arkadaşları 1964’deTanzanya Olduvai geçidinde kranyal kapasitesi 590 ile 690 cm³ arasında değişen bir grup erken insan fosili buldu.Önce bunun yeni bir cins değil A.africanus’un coğrafi olarak kuzeyli bir versiyonu olduğunu sandılar.Ancak kranyal kapasitenin Australofit’lerin kapasitesinin (390-550 cm³) oldukça üstünde olması bilim adamlarını bu fosillerin yeni bir cinse işaret ettiğini düşündürdü.
Bu yeni cinse “alet yapan insan” anlamında “Homo habilis” denildi.
H.habilis doğu ve muhtemelen Güney Afrika da yaklaşık2 milyon yıl önce yaşadı. Australofit’lere oldukça benzemesine karşın daha küçük ve daha dar molar,premolar dişlere ve küçük çene kemiğine sahipti. Olduvai’deki parçalı bir dişi iskeletinden, H.habilis’in 1 metre boyunda olduğu,kol bacak uzunluğu oranının Australofit Lucy’ninkinden daha büyük olması itibarıyla daha maymunumsu bir görünüme sahip olduğu anlaşılıyor. Ancak bacakları daha modern görünümlü sahipti ve elleri alet üretebilmeye yatkındı.Bu fosillerle birlikte aynı sitede bulunan en erken taş aletler bu türün alet yaptığını ve kullandığını düşündürmektedir.

Homo Rudolfensis


Kuzey Kenya,Doğu Turkana’da bulunup Homo cinsine ait olduğu anlaşılan 1.9 milyon yaşındaki kafatası H.habilis’e benzemeyen özelliklere sahipti.Daha büyük bir yüz ve vücudu vardı.1.5 metre civarındaki boyu ve 750 cm³’lük kraniyal hacmi karşısında 1 metrelik H.habilis yanında bir cüce gibi kalıyordu. H.Rudolfensis ismi verilen bu yeni türün kranyal hacminin beden ölçüsüne oranının H. Habilis’den daha büyük olup olmadığına-ki büyükse bu daha fazla zihinsel yeteneği gösterebilir- dair yeterli kanıt yoktur.

H.ergaster


Beyin hacmi 800 ile 850 cm³ arasında olan 1.8 ile 1.6 milyon yıl öncesine ait fosilleri bulunan H.ergaster türünün Batı Turkana ,Kenya’da iskeletinin tamama yakını bulunan 9-12 yaşları arasında genç bir erkek temsilcisi,popüler adıyla “Turkana’lı delikanlı”, iyice büyüdüğü takdirde 1.8 m. boy ve 68 kg ağırlığa sahip olacağı göz önüne alındığında taşıdığı özellikler itibarıyla modern insanın öncüsü sayılmaktadır.İnce uzun anatomik yapısı bedenin güneş ışınlarına daha az maruz kalması bakımından yürümeye ve hatta uzun mesafe koşabilmeye müsait olmasına karşın ağaçlara tırmanmaya pek elverişli değildir.
Geleneksel paleoantropolojik çevrelerde insan evriminin önce Australofitlerle başladığı onu erken Homo ,orta dönem Homo türlerinin ve H.Sapiens’in izlediği çizgisel süreç teorisi hakimse de;tüm bu bulgular gelişim çizgisinin tam olarak bu şekilde seyretmediği , H. ergaster, H. Rudolfensis ve H. Habilis’in geç dönem iki tür Australofit’le birlikte 1.9 milyon yıl önce Afrika’da aynı zaman dilimi içinde birlikte var oldukları anlaşılmaktadır.

Türlerin çeşitli zamanlarda birlikte yaşadığı yada yok olduğu insan evriminde sık görülen bir şeydir;ancak bu duruma şu an dünyada yaşayan tek tür olan H.sapiens bir istisna teşkil ediyor.
Bir arada yaşayan bu türlerin birbirleriyle çiftleştikleri pek sanılmıyor.İki tür arasında H.Ergaster ve H.Habilis arasındaki düzeyde iskelet farklılıkları olduğunda çiftleşmenin başarılı olmayacağı bilinmektedir.Bilim adamları daha çok H.Ergaster’in erken Homo’dan geldiğini ve modern insan çizgisinin öncülünü oluşturduğunu diğer ikisinin soylarınınsa tükendiğini düşünüyorlar.

Resim
H.Erectus

H.erectus


Afrika kıtası dışına çok sayıda yayılan en erken insan türü ilk kez Güneydoğu Asya’da keşfedildi.Hollandalı bir hekim olan Eugene Dubois Endonezya’nın Java adasında bulduğu çok eski kafatasına “ayaktaki maymun adam” anlamında Pithecantrophus Erectus adını verdi.Bu gün bu türe Homo Erectus deniliyor.
H.erectus Afrika’da H.ergaster’den türeyip 1.5 milyon yıla yakın bir süre önce Asya’ya yayıldı
Bu türe ait elimizdeki en genç fosil Java’da Solo nehrinde bulunan 50.000 yıl öncesine ait fosildir.Anlaşılıyor ki,H.erectus başarılı bir türdü.Afrika’da ve oradan yayılarak Asya’da yaşadı ve 1.5 milyon yıl boyunca varlığını sürdürmeyi başardı.Aynı dönemde H.sapiens de varlığını sürdürüyordu.
H.sapiensin bu kendisine göre oldukça ilkel görünümlü türden evrimleştiği düşünülmemekte.


H.erectus basık ve öncellerine göre yuvarlak bir kafatasına,çıkıntılı kaş kemerlerine ve 800 ile 1250 cm³ civarında yaklaşık olarak Australofitlerin iki katı bir beyin hacmine sahipti.Belirgin adale yapışma izleri ve kemik yapının kuvvetlendirilmiş alanları fiziksel baskıya dayanıklılığını gösteriyor.Australofitlere oranla dişleri daha küçük olmakla beraber ağır ve kuvvetli bir çeneye sahipti.

Resim
H. heidelbergensis


H. heidelbergensis, Avrupa’ya 800.000 sene önce göç ederek H. Neandertalensis’’e öncülük ettiği düşünülen bir türdür. H.sapiens’e öncülük ettiği ise şüphelidir.H.ergaster ve H.erectus 500.000 yıl öncesine kadar Afrika’da varlığını sürdürdüğü düşünüldüğünde Büyük beyinli ve iri kemikli H.heidelbergensis’in bu türlerin yerini aldığı sanılmaktadır.

Resim
H.Neanderthalensis

H.neandertalensis


Neandertaller Batı Avrupa ile orta Asya’da MÖ.200.000 ile 36.000 yıl arasında yaşadılar.Neandertal ismi fosillerin 1856 da Almanya’da Neander vadisinde Feldhofer mağarasında bulunmasından ileri gelmektedir.Aslında bu tarihten önce 1829 yılında Belçika’da ve Cebelitarık’ta da bu fosillerden bulunmuştu
Geç 1990’larda Almanya’da bulunan ilk Neandertal fosilinden elde edilen mitokondrial DNA’nın modern insana ait mitokondrial DNA ile kâfi derecede benzeşmediğini ortaya koyan önemli bir çalışma yapıldı.Bu çalışmaya bakılırsa Neandertaller modern H.sapiens’ten ayrı bir türü temsil etmekte olduğu ve soyunun tükendiği anlaşılmaktadır.

Neandertallerin az konuşan kaba yaşantılı insanlar olduğu izlenimi yayılmıştır.Oysa Neandertaller modern insana benzer şekilde tamamen iki ayak üzerinde ve oldukça düzgün yürüyebiliyorlardı.1500 cm³ civarındaki kranyal kapasiteleri modern insanların ortalamasından hafifçe yüksek olmakla birlikte bu fark muhtemelen daha büyük beyin boyutuyla orantılı olarak kas kitlesinin de Neandertal’lerde daha yüksek olmasıyla ilgilidir.Neandertal’lerin alın açıklığı modern insana göre az ve eğimli, burunları büyük,kaş kemerleri ve yanak bölgesi ileri doğru çıkıntılıydı. Çene ufak ama çene kemikleri kuvvetliydi. Modern insandan daha kısa ama daha güçlü bir vücut yapısına sahip iri kemikli bu türün erkekleri yaklaşık 1.7 m boy ve 84 kg ağırlığında,kadınları 1.5 m boy ve 80 kg ağırlığındaydı.Bu kısa boylu ve gürbüz yapı ılıman iklimli bölgelerde 70.000 yıl önce başlayan ileri derecede soğuk iklim koşullarına ısıyı tutarak iyi uyum sağlamıştır. Batı Avrupa’da bulunan son Neandertal fosili 36.000 yaşındadır

Neandertaller kültürel bakımdan sofistike bir yaşam sürdürüyorlardı.Ölüleri gömmek gibi sembolik ritüellere sahip olmaları dolayısıyla Neandertallerin ele geçirilebilen tamama yakın fosilleri diğer Homo türlerinden daha fazladır..Alet yapma teknikleri de oldukça gelişmişti. Mousterian denilen kaba haldeki taş kalıplardan birkaç türde alet yapabiliyorlardı.

Resim
Homo cinsi(atalar)

Homo sapiens


Anatomik olarak modern Homo sapiens fosilleri başlıca Sudan, Etopya, Güney Afrika,ve İsrail’i kapsayan geniş bir coğrafyada bulunmuştur. Modern görünümlü en eski kafatası Afrika’da 130.000 yıl öncesine aitken ikinci en eski kafatası Yakın doğuda 90.000 yıl öncesine aittir.Avrupa’da ise bulunan modern insana benzer kafataslarının yaşı 40.000 yıldan eskiye gitmez. Bu bulgulara dayanarak H.sapiens’in Afrika’da 130.000 yıl önce evrimleşmeye başladığını, 90.000 yıl önce başta yakın doğu olmak üzere yayıldığını söyleyebiliriz.

Modern insani arkaik benzerlerinden ayıran özellikler arasında;küçük kaş kemerleri,küre biçimli kafatası,düz yada düz ve açık bir alın sayılabilir.Tüm memeliler içinde yalnızca insan beynin ön lobunun altına yerleşmiş bir yüze sahiptir. Kranyal kapasite modern insanda 1000 ile 2000 cm³ arasında olup ortalama 1350 cm³ tür.
Fosiller ayrıca H.sapiens’in Neandertallerle ve H.erectus ile aynı zaman ve bölgelerde yaşadığını ve ayrı fiziksel özelliklerini koruduğunu gösteriyor.Buda bu türlerin birbirleriyle (genellikle) çiftleşemediklerini gösteriyor.
Farklı türden gruplar yakın doğu ve güneydoğu Asya’da 30.000 ile 50.000 yıl arasında birlikte yaşadılar.H.neandertalensis ve H.sapiens göçmen grupları en sonunda Avrupa ve doğu Asya’da arkaik insanların yerini aldı.



Australofitler insan evrimini nasıl başlattı?


Bu konuda bilim adamlarının birkaç hipotezi var.Tüm hipotezlerin ortak noktası çevresel bir değişikliğin altını çizmesi ve özellikle de bu değişikliklerin bipedalizmin evrimini tetiklemesidir.

İyi ortaya konulmuş üç hipotez şöyledir.
1.Savan hipotezi
2.Ağaçlık bölge-mozaik hipotezi
3.Değişkenlik(variability) hipotezi

Savan hipotezine göre,Miosen epizodun sonuna doğru 5 ila 8 milyon yıl önce global bir iklim değişikliği gerçekleşerek,hava daha soğuk ve kuru bir hale büründü.
Bunun sonucunda Afrika ormanlarının özellikle doğu bölgelerinde seyrelmeler görüldü.Ormanlar azaldıkça doğu Afrika’daki maymun popülasyonu batıda ormanlarda yaşayanlardan ayrılmaya başladı.Doğu popülasyonu daha kuru bir iklime ve alçak otlarla kaplı geniş düzlüklerde yaşamaya adapte oldu.

Savan hipotezini anlamak için 20 milyon yıl kadar geri giderek, Australofitlerin ortaya çıkmasına uygun bir zemin hazırlayan iklim ve coğrafi değişikliklerin başlangıcına ve seyrine bakalım…

Afrika ve Avrasya’nın birleşmesi ve iklime etkileri


20 milyon yıl önce Afrika ve Arabistan tek bir kıta oluşturuyordu. Kuzeyde ise Avrasya bulunuyordu.Aradaki tek okyanus Atlantik’ten Pasifik’e kadar uzanan Tetis okyanusuydu. Tetis’in sıcak suları yer yuvarlağını kat ederek kumsalları dalgalarıyla ısıtıyor,ormanları sıcak yağmurlarla yıkıyordu.

Yaklaşık 17 milyon yıl önce Afrika-Arap sahanlığı levha hareketleri sonucu kuzeye kayarak Avrasya kara kitlesi ile çarpıştı.

Ortadoğu bölgesinde çarpışarak oluşan bu birleşmenin etkisiyle Zagros,Toros ve Kafkas sıradağları ortaya çıktı.

Afrika ve Avrasya kara kitlelerinin birleşmesi sonucu Tetis ikiye bölününce Atlantik ile Hint-Pasifik okyanusları arasındaki bağlantı koptu.Tetis’in batı bölümü zamanla Akdeniz’e dönüştü.
Sıcak akıntılar yer küresinin etrafını kat edip Afrika’nın yağmur ormanlarını artık ısıtmıyordu.Dünyanın ısısı düşmeye,Antarktika’nın tepesinde buzlar oluşmaya,ekvator boyunca kara kurumaya başladı.Üçüncü zamanın başında yani 65 milyon yıl önce memeliler dinozorların yerini alırken başlayan dünya ısısındaki düşüş böylece iyice hızlandı.


İnsanın ormandan savanlara çıkışı ve doğu Afrika’nın çoraklaşması


20 ile 14milyon yıl önce Doğu Afrika karasal kabuğunun altında hareketlenen levhalar birbirinden uzaklaşmaya başladı.Alttan kabaran magmanın yaptığı basınç sonucu Etopya,Kenya Tanzanya ve Mozambik boyunca Afrika’nın en yüksek noktasını oluşturan Kilimanjaro volkanik dağı gibi dağlar ve yüksek alanlar ile aralarında kalan alçak ve düz alan yani “Great Rift Valley” (Büyük Yarık Vadisi) oluştu.

Bu vadi 7 milyon yaşında olup jeolojik anlamda aslında oldukça gençtir.Arap yarım adası ile Afrika’nın doğusunun arasındaki yarığın açılması sonucu Hint okyanusu da bu çukuru doldurarak Kızıldenizi oluşturmuştur.

Resim

Ekvator Afrika’sından sürüklenen bulutlar sıcak nemlerini saçtıktan sonra Batı yarığının batı yamacının yukarısına yükseldiler.Öte yandan Hint okyanusundan gelen Alize rüzgarları Doğu yarığının yukarısına yükselmeden önce yağmurlarını döktüler.Doğu Afrika’nın yarık vadisi böylece yağmurun gölgesinde kaldı.Bir zamanlar sabah güneşini sis örterken şimdi günler berrak ve çok kuruydu. Yer yuvarlağının soğuması,volkanların eriyik kaya kusması ve yağmur gölgesinin etkileri yeryüzündeki başka yerlerde de görüldüğü gibi Doğu Afrika’nın tropikal ormanlarını daralttı.Yağışın giderek azaldığı bölgelerde ormanların yerini ağaçlıklar ve savanlar aldı.Hominoidler gelişen koşullara ayak uydurmak zorunda kaldılar.
14 milyon yıl önce başlayan sürecin 6 milyon yıl önce son bulduğunda otların Afrika’ya egemen olduğu ve insanların dünya üzerine çıkması için gerekli koşulların oluştuğu iddia edilmektedir.Bununla birlikte bazı araştırmalar bahsedilen geniş düzlük şeklindeki yaşam alanlarının 2 milyon yıl öncesine kadar yeterince oluşmadığını ima ediyor.

Miosen dönemle (5 milyon ile 1.6 milyon yıl önce) birlikte global iklimde görülen dalgalanmalar kuvvetlendi.2.8 milyon yıl önce ise bir buzul çağına girildi. Buzulların hakim olduğu ve eridiği dönemler arasında 40.000 yıllık periyotlarla iklim değişiklikleri olmuştur.5 milyon ile 2 milyon yıl arasında ormanlar,ağaçlıklı alanlar yinede Afrika’nın çoğunu örtüyordu

Pleistosene devrinde(1.6 milyon ile 10.000 yıl) daha geniş ve daha uzun buzul devri periyotları oldu.700.000 yıldan itibaren bu döngü 100.000 yılda bire indi. 1.7 milyon yıl önce kuru bir iklime girdi ve 1 milyon yıl önce çayırlık açık alanlar Afrika’ya hakim oldu.İlk Australofitler ve erken dönem Homo rölatif olarak ağaçlıklı bölgelerde yaşadılarsa da H.ergaster ve H.erectus Afrika’da geniş düzlüklerde yaşadılar.Afrika dışına çıkan insanlar yakın doğunun daha soğuk iklimiyle ve güneydoğu Asya’nın bambu ormanlarıyla Avrupa ve Asya’nın ılıman ancak uzun bir mevsim boyunca oldukça soğuk iklimiyle karşılaştılar.Çevre değişikliklerin ve iklimlerin bu denli farklı oluşu neden pek çok türün var olduğunu izah eder.



İnsanın ağaçlardan inip bipedalizme yönelmesini açıklayan Savan hipotezine alternatif diğer iki hipotez de şöyledir.

Ağaçlık alan-mozaik hipotezine göre ,ağaçlık ve düzlük arazilerin mozaik tarzında bir arada bulunduğu alanlarda iki ortamda da yaşanıp besin elde edilebiliyordu.Düzlüklerdeki yaşam ise Bipedalizmi teşvik etmişti.

Değişkenlik(çeşitlilik) hipotezine göre ,erken Australofitler çevrelerinde o denli değişiklikler yaşadılar ki ,ormanlarda,hafif ağaçlıklı arazilerde ve düzlüklerde yaşayabilme yeteneği geliştirdiler.Bipedalizmi içeren anatomik değişiklikler ile birlikte ağaçlar üstünde yaşayabilme yetisinin muhafazası erken Australofit’lere çok değişik ortamlarda yaşayabilme esnekliğini sağladı.


Modern İnsan Afrika’dan mı yayıldı?

Tartışma konusu olan şeylerden biriside modern insanın (H.sapiens) dünyanın neresinden orijin aldığıdır.H.erectus’un Afrika’da doğup 1.5 milyon yıl önce Avrasya’ya yayıldığı biliniyor H.sapiens’den farklı bir tür olan H.neandertalis’in ise Avrupa’da bulunan ilk fosilleri 200.000 yıl öncesine aittir.


H.sapiens’in orijini konusunda üç hipotez mevcuttur.


    1.Afrika’dan çıkış hipotezini savunan paleoantropologlar, ilk H.sapiens’in Afrika’da doğduğunu ve buradan Avrasya’ya yayılarak arkaik insanların yerini aldığını ileri sürüyorlar.
    2.Çok bölgeli(Multiregional) hipotezi savunan paleoantropologlar, H.erektus’un 1.5 milyon yıl önce Avrasya’ya yayılarak oluşturduğu ve özelliklerini binlerce yıl koruyan bölgesel toplulukların aralarında üreme ilişkisi sonucu genetik özelliklerini birbirlerine aktardıklarını ve sonunda modern insanın ortaya çıktığını ileri sürüyorlar.Bu görüşe göre, bu gün insanlarda görülen fiziksel özelliklerdeki farklılıklar evrimin bölgesel farklılıklarla yüzlerce ve binlerce yıl sürmesinin bir sonucudur.Doğu Asyalı bazı topluluklarda bu gün hala H.erektus’a benzer kafatası özellikleri görülebilmesi buna örnek teşkil eder.
    3.Uzlaştırıcı teoriyi savunan paleoantropologlar ise, ilk modern insanın pek çok bölgeden gen akışı sonucu Afrika’da ortaya çıktığını düşünmekteler.Bu modern insan yayılarak Batı Avrupa ve yakın doğuda arkaik insanın yerini almış olmalı.Öte yandan güneydoğu Asya gibi bazı bölgelerde arkaik ve modern insanlar arasındaki gen akışı sonucu bazı bölgesel özellikler korunmuş olabilir.

“Mitokondrial Havva anamız”


Farklı popülasyonlarda genetik kodu içeren DNA molekülündeki farklılık miktarları ölçülmüştür.DNA mutasyonlar yoluyla değişir. Mutasyonlar ya güneş ışınları sonucu ya kimyasal maddelerle etkileşim sonucu yada tesadüfen ortaya çıkarlar.
Genetikçiler belli bir zaman diliminde oluşabilen mutasyon hızını hesaplıyorlar.İki popülasyon arasındaki genetik fark toplamının mutasyonların gerçekleşmesi için geçmesi hesaplanan süreye bölünmesi iki nüfusun varlığını borçlu olduğu ortak atalarının yaşadığı zamanı ortaya çıkartır.Genetik çalışmalarda yalnızca anneden gelen genetik kodları taşıyan ve mutasyonların hücre DNA’sına nazaran on kat hızlı gerçekleştiği mitokondrial DNA’lardan faydalanılır.
İki nüfus arasındaki akrabalık mtDNA daki farklılık miktarına bakarak anlaşılabilir. Tüm yaşayan insanlar mtDNA’larını Afrika’da yaşayan bir kadından almıştır.Bu da Mitokondrial Havva anamızdır.
MtDNA çalışmalarında şu sonuca varılmıştır:İnsan türünde hayvan türlerine göre mtDNA farklılıkları çok küçüktür.Bu durumda insan DNA sının ilk kaynaklandığı kadın, “Mitokondrial Havva anamız” çok uzak olmayan bir geçmişte tahminen 200.000 yıl önce yaşamış olmalı


İnsan Afrika’dan neden çıktı?


Tartışılan bir diğer konu da İnsan’ın Afrika’dan neden çıkma gerekliliği hissettiği,buna zorlayan koşulların neler olabileceği meselesidir.
İnsanınönce Afrika’da evrimleştiği ve ilk 3 milyon yıl boyunca yalnızca bu kıtada yaşadığı biliniyor.Daha sonra gerek Afrika kıtasının her tarafına gerekse Asya ve Avrupa’ya yayıldığı anlaşılıyor.Asya ve Avrupa’da bazı sitelerde 1.8 milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülen bazı kaba taş aletler ve insan dişleri bulunmuştur.Ancak insanların bu kıtalara ilk kez 1.6 milyon yıl önce küçük gruplar halinde girdiği sanılıyor.1.6 ile 1 milyon yıl arasında yavaş bir yayılması söz konusu.Avrupa da ise ciddi bir yerleşim göstermesi 1 milyon ile 500.000 yıl arasında olmuştur.

İnsanın alet yapma teknolojisinin gelişmesi ile birlikte alıştığı yaşam ortamlarından çıkarak gidebildiği her yerde yaşamını sürdürebilme şansı kazanması Afrika’dan çıkışını kolaylaştırmış olabilir. Ancak Afrika’da Aşelyan dönem aletleri denen ustalıklı,büyük ve simetrik av aletlerinin ilk kez 1.5 milyon yıl önce yapılmaya başlanması Avrasya’ya insanların ilk geçişinden daha sonraki bir tarihe rastlar. Pek çok doğu Asya sitesinde 200.000 yıl öncesine ait bulunan aletler kaba işçilikli ve zayıf aletlerdir.Bu durum Avrasya’ya ilk geçen insanların gerçek bir Aşelyan teknolojiye sahip olmadığını ve yalnızca alet yapımındaki gelişmelerin Afrika’dan çıkışa yol açtığı hipotezinin geçerli olmadığını gösterir.

Bir diğer ihtimal insan göçünün 1.6 milyon yıl ile 780.000 yıl arasındaki erken Pleistosen dönemde göç eden aslan ve sırtlan gibi et yiyen hayvanlarla birlikte olduğu görüşüdür.Tanımadık ve zehirli bitkileri yemek yerine ete dayalı beslenme şekline geçmek besin bulunabilecek geniş alanlara yayılmaya neden olmuş olmalı.Buna mukabil bu görüşe de, bu göçün çok yavaş seyrettiği, insanların her 20 yılda bir 1.6 km bir alana yayılması halinde güneydoğu Asya’ya 150.000 yılda ulaşılacağı ve bu kadar süre zarfında bitkileri tanıyıp beslenebilmenin mümkün olması gerektiği,ete dayalı beslenmenin bu süreçte yeterli olamayacağı görüşü karşı çıkmaktadır.
ps:Bu akşam habertürk de 21 de Yiğit Bulut'un sunduğu "sansürsüz evrim" isimli geniş katılımlı bir evrim tartışması var.Ancak bu yeni Reha Muhtar adayının seviyeyi ratinge feda edeceğine kesin gözüyle bakıyorum.Sinirleri sağlam olan,dayanabilenler seyretsin...


İnsan cinsinin farklılaşması ve kültür….


Antropolojik anlamda kültür sözcüğünden adet,gelenek ve kanunlar dahilinde ortaya konan tüm insan yaratıları ve aktiviteleri anlaşılıyor.Teknoloji,dil ve sanat kültürün elementlerinden bazıları. Kültürel yaşantı bilginin bir jenerasyondan diğerine aktarılmasına,aktarım ise lisan denilen karmaşık iletim sistemine bağlı..Çoğu zaman kültür sözcüğünü yalnızca kendi cinsimizle bağlantılandırsak da , hayvanlar aleminde de , şempanzelerin beslenmek amacıyla termitleri avlamada çubuklar kullanmaları ya da kabuklu yemişleri açmak için taşla ezmeleri gibi basit kültürel davranış modellerine rastlanabiliyor.Aslında insan da milyonlarca yıl boyunca sadece taş alet yapım ve kullanımıyla sınırlı bir kültürel evrim çizgisi izlemiştir.Son 60.000 yıl içinde ulaşım,avcılık ve balıkçılıkta kaydedilen aşamalarla küçük ada zincirlerine,Avustralya ve Amerika kıtalarına kadar dünyanın her yerine yayılmayı başardık. Son 30.000 yıl içinde ise kültürel gelişimimiz kendisini arkeolojik kayıtlarda açıkça gösteren taş alet yapım tekniklerinde hızlı bir artış,sanatsal üretim ve ölülerin gömülmesiyle bağlantılı olması muhtemel dini inançların ortaya çıkışı ile ciddi ölçüde hızlandı. 10.000 yıl önce tahıl üretimi ile tarım ve hayvanların evcilleştirilmesi insanla yeryüzü arasındaki ekolojik ilişkiyi başlatan bir gelişme oldu.Tarımın gelişmesiyle insanlar daha büyük besin stoklarına sahip oldular ve buda ilk medeniyetlerin ortaya çıkmasına yol açtı.Bu gün ise kültür ve teknoloji insan yaşamını yönetir hale geldi.

Kültürel evrimin unsurları


Sosyal yaşam

Primatların çoğu değişik boyutta sosyal gruplar halinde yaşar. .
1975 de Hadar, Etopya’da bulunan 3.2 milyon yıl önce yaşamış bilim dünyasında ki ismi “ilk aile” olan birkaç kişiden müteşekkil Australopithecus Afarensis fosili insansıların sosyal gruplar halinde yaşadığının açık kanıtı sayılıyor.

Maymunlardan insana evrimleşmede ilk fiziksel değişikliklerden birisi erkeklerin köpek dişlerinin boyutlarındaki küçülmedir.Erkekler bazen büyük köpek dişlerini dişilere,alanlara ve besine erişmek amacıyla ve kendi türünün diğer erkeklerini korkutmak , dövüşmek için kullanırdı.Bu dişlerin küçülmesi Australofit erkeklerinin birbirlerini korkutmak için ya başka metotlar geliştirdiklerini ya da aralarında daha uyumlu ilişkiler kurduklarını gösterir.

Eşleşme ve bağlılık

Erkek ve dişi arasında özel bir eşleşme ve bağlanmanın gerçekleşmesi yalnızca insan türüne özgü olmasa da -çoğu memeli ve kuş türü tek eşli davranış biçimine sahiptir - evrime katkıda bulunan önemli bir sosyal özelliktir.. Diğer memelilerle mukayese edildiğinde, bedenine oranla daha büyük ve dolayısıyla daha geç olgunlaşan bir beyne sahip olan insan yavrusu, yetişme çağı boyunca ebeveynlerinden bu ölçüde yoğun bir destek alır. İnsanda eşe ve çocuklara bağlılığın doğum ve yavrunun özel bakım gerektiren bu dönemleri boyunca sürmesi türün sürekliliğinin sağlaması bakımından yaşamsal öneme sahip olsa gerek.

Avcılık

Primatlar içinde yalnızca insan, eline geçirdiği besini yemeyi, sosyal gruplarına ait mekana dönene kadar erteler.Avcı toplayıcı yaşam biçiminde kadınların topladıkları bitkisel besinleri erkeklerin ise avladıkları hayvanların etlerini paylaşmak üzere çocuk hasta ve yaşlıların bakım gördükleri ortak yaşam alanlarına getirdikleri anlaşılıyor.

İnsansılar evrim sürecinin başlarında daha çok nasıl besleniyorlardı? Bitkisel besinleri toplayarak mı,avlanarak mı,yoksa yırtıcı hayvanların avlarından arta kalanları toplayarak mı? Bu üstünde halen tartışılan bir konudur.Bazı araştırmacılar avcılığın taş alet yapım tekniklerinin gelişimiyle mümkün olduğunu bazıları ise yırtıcı hayvanlarla rekabetin insan zekasının sınırlarını zorlayarak insansıları taş alet yapımına sevkettiğini düşünüyorlar.Avcılık esnasında gelişen işbirliği ve paylaşım duygusu sosyalleşmeye, rekabet ve mücadelenin ortaklaşa eyleme dönüşmesine yol açarak evrimsel gelişmeyi hızlandırmış olabilir.

2.5 milyon yaşında ki bazı arkeolojik sitelerde parçalanmış antilop,zebra ve diğer benzer büyüklükte hayvan fosillerine rastlanmıştır. İngiltere Boxgrove lokalitesinde bulunan bataklık ile kayalar arasında sıkıştırılarak avlanmış 500.000 sene öncesine ait büyük hayvan leşi kalıntıları; Almanya’da Schöningen’deki bir sitede bulunan 400.000 yaşında büyük hayvanları avlamaya yarayan tahta keskin uçlu mızraklar avcılıkta işbirliği yapıldığını ve alet kullanıldığını açıkça gösteriyor.Ucu taştan ok ve mızrakların yapımı ise 40.000 yıl öncesinden başlıyor.Bu tarihten itibaren yeşil çayırlarda bizon,geyik ve atların ustalıkla avlanmaya başlandığı mağara duvarlarına çizilen av resimlerinde açıkça görülmektedir.

Alet Yapımı

İnsanın primatlardan ayrılmasında temel farkın alet kullanmak olduğu artık düşünülmüyor.Zira şempanzelerinde basit aletleri bir amaç için kullanabildikleri görülüyor.Ancak insanın alet yapmak için başka bir aleti kullanması türünün ayırtedici bir özelliği olabilir.


Yalnızca taş aletlerin yapıldığı “taş devri” 2.5 milyon yıl öncesinden 6000 sene öncesine uzanıyor. İlk aletler son derece basit olup Oldowan stili denen ve 1 milyon yıl boyunca devam edegelen bir tarz da yapılıyordu. “Taş çekiç” olarak isimlendirilebilecek avuç içi kadar yuvarlak bir kaya parçasının köşeli bir kaya parçasına vurulmasıyla şekilli bir kaya parçası koparılması usulüne dayanan bu stil adını bu teknikle yapılmış pek çok taş alet örneğinin bulunduğu Tanzanya Olduvai geçidinden alıyor. Yapım stilini anlamak için sadece gözlem gerektiren,lisan ve talimat lüzumu olmadan çok basit biçimde yapılan bu aletler hayvan leşlerini kesmeye,iliği bulmak için kemikleri parçalamaya,hayvan postlarını yüzmeye ve köklü bitkileri çıkarmak için toprağı kazmaya yarıyordu.
6000 sene önce ise bakır madeni saflaştırılarak kullanılmaya, 5000 sene öncesinde ise bakıra kalay ilave edilerek tunç(bronz) elde edilmeye başlandı.MÖ. 1200 yıllarında ise demirin keşfiyle tunç çağı sona erip demir çağı başlamıştı.

İngilizce hazırlık kitapları



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZpIrj9UBLrXnnlnxWyeef5PlcjuTt0qyqTpmn0yuEUQOg45SrMJa2zzsJNemtnDlyqzBWPjx4S_uCZnnNt-T2uy7_tNwGAJmX5zKAGYpFzv7wrjL5k0N8Dv1cn-JCMZfcTdnV-L22ags/s320/kitap-indir.giflinkler:

Basics Books Student Workbooks/Temel Öğrenci Çalışma Kitabı
http://rapidshare.com/files/269050370/Basics_5.2.pdf


İnglizce Eğitim Programı Kitapları
Intro Books Student Workbooks/ Intro Öğrenci Çalışma Kitabı
http://rapidshare.com/files/269052139/Intro_5.2.pdf


Middle Student Workbooks/Middle Öğrenci Çalışma Kitabı
http://rapidshare.com/files/269052980/Middle_5.2.pdf


Senior Books Student Workbooks/ Senior Öğrenci Çalışma Kitabı
http://rapidshare.com/files/269055227/Senior_5.2.pdf


Öğretmen kitapları
http://rapidshare.com/files/269165965/Instructor_Guide.rar


Renkli 200 sayfalık Coursebook1 e-Kitap
http://rapidshare.com/files/269063954/coursebook1.pdf

Renkli 200 Sayfalık Coursebook2 e-Kitap
http://rapidshare.com/files/269071512/coursebook2.pdf

Coursebook1 Dinleme CD1
http://rapidshare.com/files/269075187/CD_1.rar

Coursebook1 Dinleme CD2
http://rapidshare.com/files/269081980/CD_2.rar

Coursebook2 Dinleme CD3
http://rapidshare.com/files/269150815/CD_3.rar

Coursebook2 Dinleme CD4
http://rapidshare.com/files/269161954/CD_4.rar

İMPARATORLUK KİTABININ ELEŞTİRİSİ - Haluk HEPKON

İMPARATORLUK KİTABININ ELEŞTİRİSİ - Haluk HEPKON


http://www.anarkismo.net/attachments/sep2008/hardtnegri_imparatorluk.jpg

indir
http://www.mediafire.com/download.php?21j3d5zjoim

direk oku


http://www.scribd.com/doc/19218866/MPARATORLUK-KTABININ-ELETRS-Haluk-HEPKON-Teori-DergisiEylul-2003

Halide Edip Adıvar - Sinekli Bakkal ve Mor Salkımlı Ev


Halide Edip Adıvar - Sinekli Bakkal

Türk edebiyatının en çok okunan romanlarından biri, belki de birincisi olan Sinekli Bakkal, ilk defa, İngilizce olarak The Clown and his Daughter (Soytarı ve Kızı) adıyla, Londra'da yayımlandı (1935). Türkçe'de, önce, Haber gazetesinde tefrika edilen roman (1935) daha sonra kitap olarak basıldı (1936). Eser, 1942 yılında CHP Roman Ödülü'nü kazanmakla ününü pekiştirmiş ve günümüze dek, hakkında yurt içinde ve dışında bir çok yazı kaleme alınmıştır. Halide Edib Adıvar'ın bu çok sevilen eseri Sırpça'ya, Portekizce'ye, Fince'ye ve Fransızca'ya çevrilmiş ve senaryolaştırılarak filme de çekilmiştir.
Özgür Yayınları'nda Halide Edib Adıvar'ın Bütün Eserleri serisinin beşinci kitabı olan Sinekli Bakkal'ı yayıma hazırlarken, 1936'daki ilk baskıyı esas aldık; gerekli görülen yerlerde, İngilizce yayımını ve kitabın daha sonraki yıllarda yapılan baskılarını kullandık. Ancak, İngiltere'de yayımlanan "Soytarı ve Kızı" ile Türkçe yayımında olan bazı farkları, eserin Türkçe baskısının orijinalliğini korumak amacıyla edisyonumuza dahil etmedik. Günümüze kadar yapılagelen sadeleştirilmiş yayımlar her zaman olduğu gibi bir çok problemler içermekte, her şeyden önemlisi, yazarın özgün yapıtından farklı bir kimlik taşımaktaydı. Biz, daha önce olduğu gibi metni sadeleştirmek yerine, anlaşılması günümüz okuyucusu için zor olan kelimelerin anlamlarını aynı sayfanın hemen altında vermeye çalıştık. Sinekli Bakkal yıllar sonra, özgün dili ve üslûbu korunan bir yayımı ile okuyucuya sunulmaktadır.

http://turkkitap.de/catalog/article_images/sinekli.jpg
DownloadLink: http://rapidshare.com/files/14845595...akkal.rar.html


Halide Edip Adıvar - Mor Salkımlı Ev

BU BİR KÜÇÜK KIZIN HİKÂYESİDİR
Her insana var olduğunu ilk defa algılandıran başka başka olaylar vardır. Çevredeki eşyanın veya olayların zaman zaman hafızada çakıp sönen bir şimşek ışığı içinde göründüğü yaş, galiba kişiye göre değişiyor. Bu küçük kızın kafasında çakan şimşekler inanılmayacak kadar erken başlar, fakat çok aralıklıdır.
Belleğinde hayat, kendini bilmeye başladığı ilk çağın hiç unutamayacağı anılarının başı Beşiktaş'ta doğduğu eve kadar uzar. Bu ev Ihlamur'a giden uzun caddeye inen, birbirine paralel dik yokuşlardan birinin hemen hemen tepesindedir. Bu evden sonra gelen kocaman kırmızı kagir konak, bu yokuşun son evidir. Tepenin solu koyu yeşil çamlar, nazlı söğütler arasında Abdülhamit'in beyaz saraylarını görürken, sağ yanı Marmara denizinin mavi sularına bakar.
Evin kendisi, çocuğun belleğinde «Mor Salkımlı Ev» olarak belirmektedir. Bu ev yarım yüzyıldan çok, zaman zaman her gece, bu küçük kızın rüyalarına girmiştir. Arka taraftaki bahçeye bakan pencereler, çifte merdivenlerin sahanlıklardaki ince uzun pencereleri, baştan başa mor salkımlıdır ve akşam güneşinde mor çiçekler arasında camlar ateşten birer levha gibi parlar...
http://static.ideefixe.com/images/31/31671_2.jpg

DownloadLink: http://rapidshare.com/files/14845342...li_ev.rar.html

Guenter Grass -Teneke Trampet

Guenter Grass -Teneke Trampet

http://www.kitapokuyoruz.com/kapak/1362-Teneke-Trampet.jpg

http://www.scribd.com/doc/905828/Grass-Teneke-Trampet

http://rapidshare.com/files/14845179...ampet.rar.html

Bu kitap, bir Almanın Almanya üzerine mazoşizme varan haşin eleştirisinin apaçık dışavurumudur. Hiç büyümek istemeyen küçük Oscar'ın öyküsünü okurken aynı zamanda zamanımızın alışılmış edebi sembollerinden biriyle tanışacaksınız. Teneke Trampet, hiç abartısız XX. Yüzyılın Edebiyat Tarihi'ne bu kimliği veren başlıca yapıtlardandır

Goethe - Faust

George Orwell - Bin Dokuz Yuz Seksen Dort

George Orwell - Bin Dokuz Yuz Seksen Dort



http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/bk/zBK982557SX856_250.jpg









http://www.scribd.com/doc/17207722/george-orwell-1984

Friedrich Nietzsche - Kutup Yıldızı

FErhan Şensoy Şahları da Vururlar

53271_2
1951 yılında Çarşamba’da doğdum. Orta ve Lise öğrenimimi Galatasaray Lisesi’nde yaptım. Galatasaray beni bitiremedi, Çarşamba Lisesini tükettim. Güzel Sanatlar Akademesi’nde iki yıl okudum ayrıldım, Fransa’da Ecole Superieure d’ Art Dramatique (Yüksek Dramatik Sanatlar Okulu) bitirdim.


Magic Circus’te Jerome Savary’nin asistanı olarak çalıştım. Magic Circus’le bir Avrupa turnesinden sonra Kanad’ya gittim. Orada, kendi yazdığım iki Fransızca oyunu sahneye koydum. 1975 sonunda Türkiye’ye döndüm, değişik tiyatrolardan oyuncu olarak çalıştım, iki büyük Anadolu turnesi yaptım, 1980′de ORTAOYUNCULARI’ı kurdum. İlk kitabım KAZANCI YOKUŞU 1978′de basıldı. ŞAHLARI DA VURURLAR oynanan sekizinci oyunum, bu oyundaki Ömer Hayyam rolü en çok oynadığım rol oldu.

DOWNLOAD

Felsefe Kitapları Serisi

Felsefe Kitapları Serisi

İçindekiler

Friedrich NietzscheEcco Homo.doc
Kişi Nasıl Kendisi Olur.txt Kutupyıldızı.txt
Jose Mauro De VasconcelosKayığım Rosinha.doc
Kırmızı Papağan.txt
Şeker Portakalı.pdf
Paulo CoelhoSimyacı.pdf
Şeytan ve Genç Kadın.pdf

William IrwinMatrix ve Felsefe.txt
Alan Durning-Tüketim Toplumu Ve Dünyanın Geleceği.pdf
Aristotales-Atinalıların Devleti.txt

Bertrand Russell- Sorgulayan Denemeler.txt
Cicero-Yaşlılık ve Dostluk.pdf
Denis Diderot-Aykırı Düşünceler.txt
Descartes-Yöntem Üzerine Konuşma.txt
Francis Bacon-Yeni Atlantis.txt
Friedrich Wilhelm Nietzsche-Deccal.txt
George Orwell -1984.txt
Georges Politzer-Felsefenin Başlangıç İlkeleri.txt
Henry D.Thoreau-Haksız Yönetime Karşı.doc
Holderlin-Empedokles.txt
J.Jose Millas-Sakın Yatağın Altına Bakma.rtf
Jean Paul Sartre-Duvar.txt
Konfüçyus-Konuşmalar.txt
Kral Bilge Ve Soytarı.txt
Leibniz-Metafizik Üzerine Konuşma.txt
Louis De Bemeieres-Kırmızı Köpek.txt
Lucretius Carus-Varlığın Yapısı.txt
Marx&Engels-Komünist Partisi Manifestosu.doc
Mehmet Ali Arslan-Duvar.txt
Orhan Hançerlioğlu-Düşünce Tarihi.txt
Paul Lafargue-Tembellik Hakkı.doc
Paul Strathern-90 Dakikada Nietzsche.doc
Platon-Devlet Adamı.txt
Platon-Devlet.txt
Selim Aydın-Bilgi Çağında İnsan.pdf
Sharma-Ferrarisini Satan Bilge.pdf
Sigmund Freud-Totem veTabu.htm
Tommaso Campanella-Güneş Ülkesi.txt
Voltaire-Candide ya da İyimserlik Üzerine.txt
Voltaire-Sadik ve Safdil.txt
Wittgenstein-Estetik Betimleme Din Freud üzerine Ders Notları.txt




İndir

http://rapidshare.com/...Fels_43.ra

Evrim Kuramı:Tarihçe

Evrim Kuramı:Tarihçe

Evrim nedir?
Tanım:Erken formlardan gelişme.Tüm türlerin erken yaşam formlarından geliştiğine dair teorik proçestir.Bu teoriye göre popülasyonun genetik materyalindeki doğal çeşitlilik bazı bireylerin diğerlerinden daha fazla çoğalmasına (kopyalanmasına-üremesine) imkan verir.Böylece jenerasyonlar geliştikçe popülasyonun tüm üyeleri tercih edilen eğilime sahip olma noktasına gelir.
    Evrim süreci üç düzeyde inceleme konusu olmaktadır
  • Anorganik Evrim: Cansız maddenin değişimi incelenir.Evrenin oluşumu, canlı organizmaların temel maddelerini oluşturan cansız maddelerin hangi süreçte oluştukları incelenir.
  • Organik Evrim: Canlıların oluşum ve değişimleri incelenir
  • Sosyal Evrim: Toplumların değişimini inceler.

Burada söz konusu edilecek olan biyoloji bilimi temelinde organik evrim sürecidir.

Tarihçe:

Onyedinci yüzyıla kadar dinsel bir doğmaya uygun olarak türlerin bu gün oldukları halleri ile yaratıldıklarına ve değişmeden kalıtıldığına inanılıyordu. Bu görüş eski ahit’te evrenin-dünyanın ve ilk insanın yaratılışını anlatan ‘Genesis’ bölümünün adı ile (yaratılış) benimsenmişti. Psikopos Ussher eski ve yeni ahiti önüne koyarak dünyanın ilk defa ne zaman yaratıldığını hesaplamaya kalktı:
Sonuç ilginçti:

Dünya M.Ö. 4040 yılında, Ekim ayının 4′ünde sabah saat 9.00′da yaratılmıştı.

Fosiller

Fosil kelimesi Alman doktor ve maden mühendisi Georgius Agricola’nın 1546 da yayınladığı de “Natura Fossilium” adlı eserinde topraktan çıkarılan nesne anlamında ilk defa kullanılmıştır.
Canlıların öldükten sonra fosilleşinceye/taşlaşıncaya kadar geçen süreç fosilleşmedir.

Resim

Çok eskiden beri eski zamanlara ait kayaların içinde fosil kalıntılarına rastlanmıştır. 15. yy. İtalyan sanatçısı ve bilim adamı Leonardo Da Vinci’nin de böyle kayalar üzerinden fosiller topladığı bilinmektedir.Hatta Da Vinci topladığı örneklere bakarak canlıların tümünün bir defada yaratıldığını ve zamanla bazılarının ortadan kalktığını düşünmüştü.

Tortul kayaların içinde bulunan fosilleşmiş fauna(hayvan türleri) ve flora (bitki türleri)ya ait örnekler gelişigüzel bir yerleşim göstermezler.Bu fosiller mutlaka ait oldukları çağa ait çökelmiş katmanlarda bulunabilirler.Böylece eski- tortul bir kaya parçası incelendiğinde dikey bir düzlem boyunca yerleşmiş “en altta en eski en üstte en yeni çağa ait” fosil kalıntıları görülecektir..


Kaya levhaların içinden fosiller nasıl çıkıyor?-video

Örneğin bir Neanderthal kemiği asla Megalosaurus fosili (dinazora benzer etobur) ile aynı kaya katmanında bulunamaz.Zira bu iki canlı aralarında milyonlarca yıl bulunan farklı jeolojik zamanlarda yaşamıştır.Fosiller eski ve yeni kaya katmanları arasında yüzbinlerce yıl boyunca sıkıştıkları için bulundukları levha üzerinde ancak yatay bir şekil (iz) oluşturacak şekilde görünürler.Böylece kaya katmanlarının yaşı ölçüldüğünde içinde barındırdığı fosilin yaşı da ortaya çıkacaktır(Süperpozisyon kanunu)
1790 larda jeolog William Smith’in kaya katmanlarının yaşı ile fosillerin yaşları arasındaki yukarıda fark edilen ilişkiyi açıkça fark ettiği anlaşılıyor.

1749-1789-Bir antropolog ve jeolog olan Buffon Doğa tarihi(Natural History) isimli 32 ciltlik dev eserini yazdı Yaşamını doğa tarihi incelemelerine adayan Buffon canlıların sınıflanmasına ilişkin Aristoteles sistemini düzeltme ve geliştirme amacındaydı. İlgilendiği konuların başında evrim geliyordu. Fosil ve diğer kalıntılara dayanarak canlı ve cansız dünyada hemen her şeyin evrim sürecinde oluştuğu görüşündeydi. .Metafizik ve dini etkilerin dışında bilimsel gözle yazılan bu eser kiliseyi ayağa kaldırınca Buffon “Dünyanın oluşumuna ilişkin söylediğim her şeyi, özellikle kutsal kitapta yazılanlara ters düsen sözlerimi, geri alıyorum,” demek zorunda kalmıştı.

Cuvier ve Jeolojide Katastrofizm görüşü:

Fransız anatomist ve palentolojist Georges Cuvier 19. yy başlarında paleontolojinin önde gelen isimlerinden biriydi ve eklemlerinden ayrılmış kemik yığınlarını biçimli formlara sokma konusunda bir hayli tecrübe kazanmıştı.

Resim

Bir hayvanın görünümünü ve doğasını tek bir diş veya çene kemiği parçasından anlayıp tanımlayabiliyordu. Amerikada bulunan ve ne tür bir hayvana ait olduğu anlaşılamayan bir hayvanın Pairse gönderilen kemiklerini incelemiş ve soyunun on bin sene önce tükendiği anlaşılan bu hayvana “meme-dişli” anlamına gelen [b]“mastadon”

adını vermişti.

Resim

1812 yılında[/b], fosiller üzerinde ünlü kitabını yayınlayarak, fosillerin kesik, kesik değil birbirlerinin devamı olacak şekilde açığa çıktığını bilimsel olarak göstermiştir.Cuvier’in başını çektiği pek çok doğa bilimcisi, canlıların oluşup bir kısmının soylarının tükendiğini düşünüyordu.Soyların tükenmesini ani gelişen “katastrofik” doğa felaketlerine (bazı alçak toprak parçalarının su baskınına uğraması vb) bağlıyorlardı. Bu kurama ”Katostrofizm = Tufan Kuramı” deniyordu.. Cuvier bu felaketlerin zaman zaman yaşandığını düşünüyor ve dünyanın tarihinin birkaç milyon sene olabileceğini hesap ediyordu.Katasrofizm tanrının bu afetler vasıtası ile dünyayı şekillendirdiği şeklindeki dinsel görüş ile de uygundu.

Lyell ve ‘Uniformitarianizm’ görüşü

Ondokuzuncu yüzyılın başlarında üç ingiliz jeologunun çalışmaları katostrofizim kuramının yerine ”Uniformitarianizm” kuramının geçmesine neden oldu.

Resim
James Hutton

İskoç jeolog James Hutton , 1785′de geçmişte de bugünkü gibi jeolojik kuvvetlerin rol oynadığını, yükselmelerin ve alçalmaların, keza erozyonların belki de daha kuvvetli olarak meydana geldiğini ve yüksek dağlarda bulunan fosilli tabakalar ile sediman (tabaka=katman) tayinlerinin yapılabileceğini gösterdi..

John Playfair Hutton’un çalışmalarının derleyip toparladı ve anlaşılır bir hale gelmesini sağladı..

Resim
Charles Lyell

Charles Lyell ,William Whewell’in “uniformitarianizm”-tekdüzelikçilik adını verdiği jeolojik sürece yeni bir bakış açısı getiren yayınladığı ”Principles of Geology” adlı yapıtını yayınladı.
Bu bakış açısı ile birçok jeolojik soruna çözüm getirilebilmekteydi. Canlılar su baskınları,depremler vb büyük afetlerle değil, çevre koşullarının uzun sürede etki etmesiyle değişiyordu.Lyell’in fikirleri C.Darwin’i büyük ölçüde etkilemiştir.

Organik evrim konusunda ilk kapsamlı kuram 1809 yılında yayınlanan ”Philosophie Zoologique” adlı yapıtıyla, Fransız zooloğu Jean Baptiste Lamarck ‘ a (1744-1829) aittir.

Resim

Lamarck ,bireyin özelliklerinin çevre ile etkileşim sonucu zaman içinde değişeceğini varsayıyordu. dayanan ilk evrim kuramını ortaya atıyor.Lamarckçılık klasik biçiminde yaşam sürecinde edinilen özelliklerin (bu özellikler ister değişen çevre etkisiyle, ister organların kullanış veya kullanışsızlığı nedeniyle oluşsun) her kuşakta belli ölçülerde kalıtsal olarak yerleştiği, birçok kuşak sonra evrimsel bir değişiklik kimliği kazandığı tezini içermekteydi.

Lamarck:

”Eğer bir organ fazla kullanılıyorsa, o organ gelişmesini sürdürerek, daha etkin bir yapı kazanır.”

Zürafaların atası kısa boyunlu olmalarına karşın, yaşadıkları ortamın bir zaman sonra kuraklaşarak, dibi çıplak ve çayırsız ağaçların bulunduğu ortama dönüşmesi sonucu, zürafalar ağaçların yapraklarıyla beslenmek zorunda kalmışlar ve böylece boyunları dölden döle uzamıştır.

Ne Lamarckın ne de Darwin’in döneminde kalıtım düzeneğine, dahası kromozomların varlığına ilişkin hiçbir şey bilinmiyordu. Darwin kendi kuramında büyük ağırlığı doğal seleksiyona vermekle birlikte, Lamarck’in görüşüne de kimi yönleriyle değinmiş ve faydalanmıştır.

Lamarc’ın kuramı Weismann’ın 1889’da- yani seksen sene sonra- ileri sürdüğü şekliyle, canlılarda görülen çevresel etkiye bağlı modifikasyonların genetik olarak gelecek nesillere aktarılamayacağı görüşünün geçerli olacağı tarihe kadar genel kabul gördü.

Charles Darwin (1809-1882), evrim bilimine iki önemli katkıda bulundu. Birincisi organik evrim düşüncesini destekleyen zengin bir kanıtlar dizisini toplayarak ve derleyerek bilim dünyasına sundu. ikincisi evrim mekanizmasının esasını oluşturan ”Doğal Seçilim” ya da diğer bir deyimle ”Doğal Seçim” kuramının ilkelerini ortaya çıkardı.

ELS - English Language Studies - English Grammar Inside And Out

50 Derste Rusça
Türkçeye Uyarlayan: Ataol Behramoğlu



İNDİR





ELS - English Language Studies - English Grammar Inside And Out ( ZOR BULUNUR!!! )


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar

RAR İÇERİĞİ

Charles BukowskiDelilik.pdf,Kaptan Yemeğe Çıktı ve Tayfalar Gemiyi Ele Geçirdi.rtf, Pis Moruğun Notları.doc, DumurlarÇeşitli Ayrıntı.txt, Dumur.txt, Durum Ayrıntı.txt ,Mekan Ayrıntı.txt, Sonsuz Espriler.txt ,Sonsuz Geyikler.txt ,Tiplemeler.txt ,Gülse BirselGayet Ciddiyim.doc, Hala Ciddiyim.pdf ,Yolculuk Nereye Kardeşim.doc, Yılmaz ErdoğanHijyenik Aşklar.pdf ,Hüzünbaz Sevişmeler.pdf, Yavrunu Bilinçlendir Hanım.pdf ,Duvar Yazıları.lit ,Espri ve Fıkralarıyla Ünlüler.pdf ,Metin Uca-Yes Yerine Orrayt Demek Caiz’midir Hocam.pdf, Sinan Akyüz-Etekli İktidar.pdf ,Vedat Özdemiroğlu-Selam Dünyalı Ben Türküm.pdf ,Yurdum İnsanı.txt

DOWNLOAD


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (U-Ü-V-Y-Z)


-U-Ü-V-Y-Z-
Uğur Mumcu - Çağın Suçu.lit
Uğur Mumcu - Devlet Silah Adalet.lit
Uğur Mumcu - Kazım Karabekir Anlatıyor.lit
Uğur Mumcu - Kazım Karabekir Anlatıyor.txt
Uğur Mumcu - Kontrgerilla Öğretileri.lit
Uğur Mumcu - Sakıncalı Piyade.lit
Uğur Mumcu - Yolsuzluk Şiddet Bağımlılık.lit
Uğur Mumcu(Full).pdf
Ümit Zileli - Vur Emri.lit
Ümit Zileli - Vur Emri.pdf
Ümit Zileli - Vur Emri.rtf
Ümit Zileli - Vur Emri.txt
Ünver Günay - Osmanlı'da Sosyo Kültürel Yapı.txt
Üstün Kırdar - Fi.lit
Vedat Özdemiroğlu - Selam Dünyalı Ben Türküm.pdf
Volkan Çelik - Astral Seyahat.lit
Yahya Kemal Beyatlı - Türk Edebiyatında Unutulmayan Aşk Şiirleri.lit
Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Kiralık Konak.lit
Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Kiralık Konak.pdf
Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Yaban.lit
Yaşar Kandemir - Hayatımıza Peygamber Modeli.txt
Yaşar Kemal - Ağıtlar.doc
Yaşar Kemal - Ağrıdağı Efsanesi.doc
Yaşar Kemal - Al Gözüm Seyreyle Salih.doc
Yaşar Kemal - Allah’ın Askerleri.doc
Yaşar Kemal - Baldaki Tuz.doc
Yaşar Kemal - Binboğalar Efsanesi.lit
Yaşar Kemal - Binboğalar Efsanesi.pdf
Yaşar Kemal - Binboğalar Efsanesi.txt
Yaşar Kemal - Bu Diyar Baştan Başa.doc
Yaşar Kemal - Demirciler Çarşısı Cinayeti.doc
Yaşar Kemal - Filler Sultanı Ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca.doc
Yaşar Kemal - Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana.doc
Yaşar Kemal - İnce Memed 1.doc
Yaşar Kemal - İnce Memed 2.doc
Yaşar Kemal - İnce Memed 3.doc
Yaşar Kemal - İnce Memed 4.doc
Yaşar Kemal - İnce Memed.lit
Yaşar Kemal - İnce Memed.pdf
Yaşar Kemal - Kuşlarda Gitti.doc
Yaşar Kemal - Ortadirek.doc
Yaşar Kemal - Ölmez Otu.doc
Yaşar Kemal - Sarı Sıcak.doc
Yaşar Kemal - Teneke.doc
Yaşar Kemal - Yer Demir Gök Bakır.doc
Yekta Kopan - Daha Önce Tanışmış mıydık.pdf
Yekta Kopan - Daha Önce Tanışmış mıydık.txt
Yılmaz Erdoğan - Anladım.lit
Yılmaz Erdoğan - Hijyenik Aşklar.lit
Yılmaz Erdoğan - Hijyenik Aşklar.pdf
Yılmaz Erdoğan - Hijyenik Aşklar.txt
Yılmaz Erdoğan - Hüzünbaz Sevişmeler.LIT
Yılmaz Erdoğan - Hüzünbaz Sevişmeler.pdf
Yılmaz Erdoğan - Hüzünbaz Sevişmeler.txt
Yılmaz Erdoğan - Yavrunu Bilinçlendir Hanım.lit
Yılmaz Erdoğan - Yavrunu Bilinçlendir Hanım.pdf
Yılmaz Erdoğan - Yavrunu Bilinçlendir Hanım.txt
Yunus Nadi - Ali Galip Hadisesi.txt
Zehra Azade Soysal - Matrix.lit
Zülfü Livaneli - Mutluluk.doc

linkler: 15710 KB
http://rapidshare.com/files/222012778/T_UVYZ_krm.rar

A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (T)


-T-
Tarık Tunaya - İkinci Meşrutiyetin Siyasi Hayatına Bakışlar.lit
Tuna Kiremitçi - Bu Işte Bir Yalnızlık Var.pdf
Tuna Kiremitçi - Git Kendini Çok Sevdirmeden.pdf
Tuncar Tuğcu - Masonların Saklı Tarihi.pdf
Tuncay Özkan - Emeç.lit
Tuncay Özkan - Milli İstihbarat Teşkilatı.lit
Tuncay Özkan - Milli İstihbarat Teşkilatı.txt
Tuncay Özkan - MIT Dünden Bugüne Gizli Dünyanın Bilinmeyenleri.doc
Tuncay Özkan - Parsadan.lit
Tuncay Özkan (full).pdf
Tunçel Gülsoy - Cazname I.pdf
Tunçel Gülsoy - Cazname II.pdf
Turan Parlak - Sen Daha Çocuktun.pdf
Turan Parlak - Sen Daha Çocuktun.txt
Turgay Güler - Mehdix.pdf
Turgay Güler - Mehdix.txt
Turgut Özakman - Şu Çılgın Türkler.LIT
Turgut Özakman - Şu Çılgın Türkler.pdf
Turgut Özakman - Şu Çılgın Türkler.rtf
Türker Baş - Altı Sigma.txt

linkler: 29321 KB
http://rapidshare.com/files/222012777/T_T_krm.rar


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (S)


-S-
Sabahattin Ali - Bütün Öyküleri 1.rtf
Sabahattin Ali - Bütün Öyküleri 2.rtf
Sabahattin Ali - Bütün Öyküleri.lit
Sabahattin Ali - Bütün Öyküleri.pdf
Sabahattin Ali - Bütün öyküleri.rtf
Sabahattin Ali - Değirmen, Kağnı, Ses.txt
Sabahattin Eyüboğlu - Köy Enstitüleri Üzerine.lit
Sabri Esat Siyavuşgil - Oyunculuk Üzerine Aykırı Düşünceler.lit
Sami Demirkıran - PKK.doc
Sami Özerdim - Yazı Devriminin Öyküsü.txt
Sebnem İşigüzel - Kaderimin Efendisi.pdf
Seher Kece Türker - Hikayeler.rtf
Selahaddin Hilav - Diyelektik Düşünce Tarihi.DOC
Selim Aydın - Bilgi Çağında İnsan.pdf
Sencer Berrak - Masal.pdf
Serdar Akinan - Kan Uykusu.pdf
Serdar Uyan - Usame Bin Ladin.lit
Serhan Vural - Cadı Avcısı.doc
Serhan Vural - Sınav 19.txt
Sevil Berberi - Beaumarchais.pdf
Sevil Berberi - Oyun.rtf
Sibel Arkonaç - Grup İlişkileri.DOC
Sibel Arkonaç - Psikoloji.DOC
Sinan Akyüz - Etekli İktidar.pdf
Sinan Akyüz - Etekli Iktidar.txt
Sinan Yılmaz - Türk Muhafazkarı Peyami Safa.txt
Soner Yalçın - Bay Pipo - Bir MiT Görevlisinin Sıradışı Yasamı Hiram Abas.lit
Soner Yalçın - Behçet Cantürk'ün Anıları.lit
Soner Yalçın - Behçet Cantürk'ün Anıları.pdf
Soner Yalçın - Binbaşı Erseverin İtirafları.LIT
Soner Yalçın - Binbaşı Erseverin İtirafları.pdf
Soner Yalçın - Efendi.doc
Soner Yalçın - Efendi.lit
Soner Yalçın - Efendi.pdf
Soner Yalçın - Teşkilatin İki Silahşörü.pdf
Soner Yalçın (full).pdf
Suat Parlar - Amerikanın Matruskası.lit
Sunay Akın - Makiler.pdf
Suphi Varım - Kurgu Tarih.lit
Süreyya Ayça - Denizden Gelen Lezzet.lit

linkler: 21283 KB
http://rapidshare.com/files/222012775/T_S_krm.rar



A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (P-R)


-P-R-
Peyami Safa - Bir Akşamdı.pdf
Peyami Safa - Canan.pdf
Peyami Safa - Dokuzuncu Hariciye Koğuşu.pdf
Peyami Safa - Harbiye.pdf
Peyami Safa - Yalnızız.pdf
Pir Sultan Abdal - Şiirler.pdf
Rahmi Tura - Elmalı Tesfiri.lit
Ramazan Ayvallı - Dinler Arası Diyalog Tuzağı.pdf
Refik Halit Karay - Memleket Hikayeleri.rtf
Resat Nuri Guntekin - Calikusu.lit
Resat Nuri Guntekin - Miskinler Tekkesi.lit
Resat Nuri Guntekin - Yaprak Dokumu.lit
Reşat Nuri Güntekin - Acımak.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Akşam Güneşi.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Ateş Gecesi.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu.lit
Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu.txt
Reşat Nuri Güntekin - Damga.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Değirmen.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Dudaktan Kalbe.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Eski Hastalık.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Gizli El.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Gökyüzü.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Kan Davası.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Kızılcık Dalları.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Leyla İle Mecnun.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Miskinler Tekkesi.lit
Reşat Nuri Güntekin - Miskinler Tekkesi.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Miskinler Tekkesi.txt
Reşat Nuri Güntekin - Olağan İşler.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Son Sığınak.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Sönmüş Yıldızlar.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Tanrı Misafiri.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Yaprak Dökümü.lit
Reşat Nuri Güntekin - Yaprak Dökümü.pdf
Reşat Nuri Güntekin - Yaprak Dökümü.txt
Rıfat Ilgaz - Hababam Sınıfı.lit
Rıfat Miser -Toplum Kalkınması.lit

linkler: 16800 KB
http://rapidshare.com/files/222012773/T_PR_krm.rar



A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (O-Ö)


-O-
Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar.doc
Oktay Akbal - İnsan Bir Ormandır.doc
Oktay Sinanoğlu - Büyük Uyanış.doc
Oktay Sinanoğlu - Bye Bye Türkçe.pdf
Oktay Sinanoğlu - Hedef Türkiye.LIT
Oktay Sinanoğlu - Hedef Türkiye.rtf
Oktay Sinanoğlu - Hedef Türkiye.txt
Olgun Kulaç - Satranç.pdf
Orhan Hançerlioğlu - Dört Bin Yıllık Düşünce, Sanat ve Bilim Tarihinin Klasik Yapıtları Üzerine Eleştiri.lit
Orhan Hançerlioğlu - Düşünce Tarihi.pdf
Orhan Hançerlioğlu - Düşünce Tarihi.txt
Orhan Kemal - Baba Evi.doc
Orhan Kemal - Cemile.doc
Orhan Kemal - Cemile.lit
Orhan Pamuk - Beyaz Kale.lit
Orhan Pamuk - Beyaz Kale.rtf
Orhan Pamuk - İstanbul Hatıralar ve Şehir.txt
Orhan Pamuk - Kar.lit
Orhan Pamuk - Kar.rtf
Orhan Pamuk - Nobel Konuşması.pdf
Orhan Pamuk (full).pdf
Orhan Veli - Bütün Siirleri.lit
Orkun Uçar - 3. Dünya Savaşı.pdf
Orkun Uçar - Burak Turan - Zifir.pdf
Orkun Uçar - Hayal Gücünün Komutanları.pdf
Orkun Uçar - Kısa Öykü Karışması.doc
Orkun Uçar - Kızıl Kurt.pdf
Orkun Uçar - Metal Fırtına 2 - Kayıp Naaş.pdf
Orkun Uçar - Metal Fırtına 2 - Kayıp Naaş.rtf
Orkun Uçar - Metal Fırtına 2 - Kurtuluş.pdf
Orkun Uçar - Metal Fırtına.pdf
Orkun Uçar - Zifir.doc
Orkun Uçar (full).pdf
Orkun Uçar- Hayal Gücünün Komutanları.lit
Osman Özsoy - İhanet Şebekesi.pdf
Osman Pamukoğlu - Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok.pdf
Oya Baydar - Elveda Alyoşa.lit
Oya Baydar - Elveda Alyoşa.pdf
Oya Baydar - Elveda Alyoşa.txt
Ömer Asım Aksoy - Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü.lit
Ömer Asım Aksoy - Atasözleri Ve Deyimler Sözlüğü.pdf
Ömer Celakıl - Kuranın Sırları.pdf
Ömer Çelakıl - Kur'an-ı Kerim'in Sırları.txt
Ömer Madra - Rüzgara Karşı 2.pdf
Ömer Sevinçgül - Güzel Konuşma ve Yazma.lit
Ömer Seyfettin - Tüm Hikayelerim.lit
Özcan Köknel - İnsanı Anlamak.DOC
Özge Baykan - Bir Anlatı.pdf
Özge Baykan - Konuşmayan Adam.pdf
Özlem Peker - Hayal Avcısı.lit

linkler: 41056 KB
http://rapidshare.com/files/222012772/T_O_krm.rar


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (N)



-N-
Nadir Nadi - 27 Mayıs'tan 12Mart'a.txt
Namık Kemal - İntibah.txt
Nazım Hikmet - Kuvayı Milliye Destanı.lit
Nazım Hikmet - Kuvayı Milliye Destanı.pdf
Nazım Hikmet - Kuvayı Milliye Destanı.txt
Nazım Hikmet - Şiirleri.pdf
Necip Fazıl Kısakürek - Son Devrin Din Mazlumları.doc
Necip Hablemitoglu - Etki Ajanları.lit
Necip Hablemitoglu - Etki Ajanları.txt
Necip Hablemitoglu - Fethullah Gülen ve Kurduğu İrtica Örgütü.txt
Necip Hablemitoglu - Türkiyedeki Alman Vakıfları Raporu.lit
Necip Hablemitoğlu - CIA ve Fethullah Gülen.lit
Necip Hablemitoğlu - Köstebek Fethullahçı - İstihbaratçılar Dosyası.lit
Necip Hablemitoğlu - Köstebek Fethullahçı - İstihbaratçılar Dosyası.txt
Necip Taylan - Anahatlarıyla İslam Felsefesi.DOC
Nermin Neftçi - Demokrasinin Kilit Taşı.txt
Nevzat Tarhan - Kadın Psikolojisi.txt
Neyzen Tevfik (full).pdf
Nihal Atsız - Bozkurtlar Diriliyor.lit
Nihat Behram - Dar Ağacında Üç Fidan.lit
Nihat Behram - Dar Ağacında Üç Fidan.pdf
Nihat Behram - Dar Ağacında Üç Fidan.txt
Nihat Erim - Sevr.pdf
Nihat Genç - Kazmalar ve Maşalar.LIT
Nihat Genç - Kazmalar ve Maşalar.pdf
Nihat Genç - Modern Çağın Canileri.doc
Nihat Genç - Toplanmış Yazılar.lit
Nihat Genç - Yeni Yazılar.lit
Nihat Kaya - Neden İntihar Ediyorlar.txt
Nur Serter - Dinde Siyasal Islam Tekeli.pdf
Nur Serter - Dinde Siyasal Islam Tekeli.txt
Nurer Uğurlu - 30 Ağustos Hatıraları.lit
Nurer Uğurlu - 30 Ağustos Hatıraları.txt
Nurer Uğurlu - Kemalizm Sonrasında Türk Kadını.txt
Nurer Uğurlu - Kurtuluş Savaşı Yıllarında Türkiye Sovyetler Birliği İlişkileri.lit
Nurettin Topçu - İsyan Ahlakı.DOC
Nurettin Veren - ABD'nin Truva Atı Fetullah Gülen Hareketi Kuşatma.pdf

linkler: 6586 KB
http://rapidshare.com/files/222012771/T_N_krm.rar


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (M)


-M-
M. Ata Nirun - Geleceğin Dünyası Mars.pdf
M. Avni Özmansur - Kur'an'ın ve Peygamberimizin Çağımızı Aşan Mesajları.pdf
M. C. Şakir Kabaağaçlı - Turgut Reis.lit
M.Tarık Kureyşi - Bir Yaşam Biçimi Olarak İslam.txt
Mahir Kaynak - Büyük Ortadoğu Projesi.txt
Mahir Kaynak - Star 2005.lit
Mahmut Adem - Atatürkçü Düşünce Işığında Eğitim Politikamız.lit
Mahmut Adem - Atatürkçü Düşünce Işığında Eğitim Politikamız.txt
Mehmed Celal - Sefil Bir Kadının Hayatı.lit
Mehmed Celal - Sefil Bir Kadının Hayatı.rtf
Mehmed Celal - Sefil Bir Kadının Hayatı.txt
Mehmed Faruk Gürtunca - Adem(A.S.) Ve Hz.Havva.txt
Mehmet Ali Arslan - Duvar Yazıları.lit
Mehmet Ali Arslan - Duvar.txt
Mehmet Dikmen - Meşhurlardan Başarının Püf Noktaları.txt
Mehmet Dogru - Resimli Namaz Kitabı.pdf
Mehmet Kartal - Hayatım Harbiden Roman.doc
Mehmet Kartal - Hayatım Harbiden Roman.lit
Mehmet Kartal - Hayatım Harbiden Roman.txt
Mehmet Kartal - Suçun Piçi.lit
Mehmet Murat Somer - Buse Cinayeti.txt
Mehmet Murat Somer-Buse Cinayeti.lit
Mehmet Paçacı - İslami Bilimde Metodoloji Sorunu.DOC
Mehtap Kayaoğlu - Öpücük Kutusu.txt
Merdan Yanardağ - Bir ABD Projesi Olarak AKP.pdf
Metin Kaçan - Ağır Roman.doc
Metin Kaçan - Ağır Roman.lit
Metin Kaçan - Ağır Roman.pdf
Metin Kaçan - Ağır Roman.txt
Metin Kaçan - Fındık Sekiz.lit
Metin Kaçan - Fındık Sekiz.rtf
Metin Kaçan - Fındık Sekiz.txt
Metin Uca - Yes Yerine Orrayt Demek Caiz'midir Hocam.pdf
Mevlana Celaleddin-i Rumi - Mesneviden Hikayeler.txt
Mevlana Mesnevi 1.pdf
Mevlana Mesnevi 2.pdf
Mevlana Mesnevi 3.pdf
Mevlana Mesnevi 4.pdf
Mevlana Mesnevi 5.pdf
Mevlana Mesnevi 6.pdf
Mikail Boz - Kayıp Zamanda Işıltılar.txt
Mine G Kırıkkanat - Gülün Öteki Adı.txt
Muharrem Ergin - Dede Korkut Kitabı.pdf
Muharrem Ergin - Dede Korkut Kitabı.txt
Muharrem Ergin - Orhun Abideleri.txt
Muharrem Ergin - OrhunAbideleri.pdf
Murat Gülsoy - Belkide Gerçekten İstiyorsun.pdf
Murathan Mungan - Üç Aynalı Kırk Oda.lit
Murathan Mungan - Üç Aynalı Kırk Oda.pdf
Mustafa Armağan - Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı.txt
Mustafa Ayhan Tatar - Ahlak Psikolojisi ve Sosyal Yaşam.DOC
Mustafa Baydar - Atatürk'le Konuşmalar.lit
Mustafa Baydar - Atatürk'le Konuşmalar.txt
Mustafa Merter - Ben Ötesi Rüya Yorumu.lit
Mustafa Yelkenli - Deney.pdf
Mustafa Yelkenli - Deney.txt
Muzaffer İzgü - Zıkkımın Kökü.lit
Muzaffer İzgü - Zıkkımın Kökü.pdf
Muzaffer İzgü - Zıkkımın Kökü.rtf
Muzaffer İzgü - Zıkkımın Kökü.txt
Muzaffer Ramazanoglu - Gılgamış Destanı.pdf
Muzaffer Ramazanoglu - Gılgamış Destanı.txt

linkler: 23632 KB
http://rapidshare.com/files/220877651/T_M_krm.rar

A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (I-J-K-L)


-I-J-K-L-
İbrahim Yıldırım - Kumcul Bir Karabasan.pdf
İbrahim Yıldırım - Kumcul Bir Karabasan.txt
İbrahim Yıldırım - Müşteki Aşklar.txt
İlber Ortaylı - Kırk Ambar Sohbetleri.doc
İlhan Başgöz - Yunus Emre.pdf
İlhan Başgöz - Yunus Emre.txt
İlhan Selçuk - Düşünüyorum Öyleyse Vurun.lit
İlhan Selçuk - Düşünüyorum Öyleyse Vurun.pdf
İnci Aral - Mor.txt
İnci Aral - Ölü Erkek Kuşlar.lit
İnci Aral - Ölü Erkek Kuşlar.pdf
İnci Aral - Ölü Erkek Kuşlar.txt
İpek Ongun Ve Gençler - Lütfen Beni Anla.lit
İpek Ongun Ve Gençler - Lütfen Beni Anla.pdf
İpek Ongun Ve Gençler - Lütfen Beni Anla.txt
İskender Pala - Ayine-i İskender.doc
İskender Pala - Ayine-i İskender.lit
İskender Pala - Ayine-i İskender.txt
İsmet Bozdağ - Abdülhamid'in Hatıra Defteri.txt
İsmet Zeki Eyüboğlu - Tanrıya Kafa Tutanlar.txt
Kadircan Keskinbora - Mardin Düşünceleri.txt
Kadriye Hüseyin - Mukaddes Ankara'dan Mektuplar.txt
Kazım Karabekir - Paşaların Kavgası.txt
Kemal Kara - Osmanlı Tarihi.txt
Kenan Keskin - Metafizik Mucizeleri Yada Yanılgıları.lit
Kürşat Başar - Başucumda Müzik.doc
Latif Erdoğan - Küçük Dünyam.txt
Leyla Navaro - Beni Duyuyor Musun.lit
Leyla Navaro - Beni Duyuyor Musun.pdf
Leyla Navaro - Beni Duyuyor Musun.TXT
Leyla Şimşek - Günümüz Basınında Kadınlar.txt

linkler: 6253 KB
http://rapidshare.com/files/220869978/T_IJKL_krm.rar

A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (H)


-H-
Hakan Evrensel - Güneydoğu Öyküleri.lit
Hakan Evrensel - Yer Eksi İki.pdf
Hakan Türk - Mafya İnparatorluğu.pdf
Hakan Türk - Susurluk Labirenti.pdf
Hakan Türk - Türkiye Ateş Çemberinde.doc
Haktan Kaan - Kötü ve İğrenç.txt
Halil İnancık - Eyüp Sultan Tarihi.txt
Halil İnancık - Eyüpte Sosyal Yaşam.txt
Halil Köseler - Görme Özürlülerle İlgili Özel Eğitim Sorunları.lit
Halil Nebiler - Türkiye'de Şeriatın Kısa Tarihi.txt
Halit Ertuğrul - Canan.txt
Halit Ertuğrul - Düzceli Memed.txt
Hallac-ı Mansur - Sonsuzluğu Kucaklamış Aşkın Sembolü.lit
Haluk Alan - Depresyon.lit
Handan Salta - ÇagdaŞ Tiyatroda Aydın Sorunu.pdf
Handan Salta - Çağdaş Tiyatroda Aydın Sorunu.pdf
Hanife Çıta - Kurtarıcı.TXT
Harun Yahya - Akılsız Kuran'ı Nasıl Yorumlar.pdf
Harun Yahya - Evrimin Mikrobiyolojik Çöküşü.pdf
Harun Yahya - Gizli El Bosnada.rtf
Harun Yahya - Kur'an Ahlakında Fedakarlığın Önemi.pdf
Harun Yahya - Kürt Kartı.rtf
Harun Yahya - Tesadüf Değil.lit
Hasan Öztoprak - İmkansız Aşk.rtf
Hikmet Kıvılcımlı - Tarih Tezi.txt
Hüseyin Cahit Yalçın - Talat Paşa'nın Hatıraları.lit
Hüseyin Nihal Atsız - Ruh Adam.pdf
Hüseyin Peker - Çocuk Ve Suç.DOC
Hüsnü Aksoy - Düşün ve Aşkın Gizemi.txt

linkler: 10253 KB
http://rapidshare.com/files/220866909/T_H_krm.rar


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (F-G)


-F-G-
F. Şayan Ulusan Şahin - Türk-Japon İlişkileri (1876-1908).txt
Fahir Armaoğlu - 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi.lit
Fahir Armaoğlu - 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi.pdf
Fahir Armaoğlu - 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi.txt
Fakir Baykurt - Tırpan.lit
Fakir Baykurt - Tırpan.pdf
Fakir Baykurt - Tırpan.txt
Fakiye Özsoysal - Tiyatro Metinlerinde Alımlama Ve Metin Stratejileri.pdf
Falih Rıfkı Atay - Çankaya (5 Cilt).txt
Falih Rıfkı Atay - Zeytindağı.lit
Falih Rıfkı Atay - Zeytindağı.pdf
Falih Rıfkı Atay - Zeytindağı.txt
Fergun Özelli - Aşkıya.txt
Fethullah Gülen - Kırık Mızrak 1-2.txt
Gülse Birsel - Ciddiyim.pdf
Gülse Birsel - Gayet Ciddiyim.doc
Gülse Birsel - Gayet Ciddiyim.lit
Gülse Birsel - Hala Ciddiyim.lit
Gülse Birsel - Hala Ciddiyim.pdf
Gülse Birsel - Hala Ciddiyim.txt
Gülse Birsel - Yolculuk Nereye Hemşerim.doc
Gülse Birsel - Yolculuk Nereye Hemşerim.lit
Gülse Birsel - Yolculuk Nereye Hemşerim.pdf
Gülsüm Güven - Sevginin Gül Kokusu.pdf
Gülsüm Güven - Sevginin Gül Kokusu.TXT
Gülşen Yeğen - Yaratıcı Drama.pdf
Günseli Peker - Bioenerjektik Psikoterapi.DOC

linkler: 8759 KB
http://rapidshare.com/files/220863800/T_FG_krm.rar
i

A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (D-E)


-D-E-
Doğan Cüceloğlu - Anlamlı Ve Coşkulu Bir Yaşam İçin Savaşçı.doc
Doğan Cüceloğlu - İnsan İnsana.lit
Doğan Cüceloğlu - İnsan İnsana.pdf
Doğan Cüceloğlu - İnsan İnsana.txt
Doğan Cüceloğlu - Yeniden İnsan İnsana.txt
Doğan Cüceloğlu - Yetişkin Çocuklar.doc
Doğan Pazarcıklı - Hastahane Günlüğü.pdf
Doğan Pazarcıklı - Hastahane Günlüğü.txt
Ece Arar Emener - Ece'nin Hamilelik Günlüğü.txt
Ekrem Sağıroğlu - Zaman Bilinci.txt
Elif Şafak - Baba Ve Piç.pdf
Engin Türkgeldi - Gölgeler Ordusu.pdf
Engin Türkgeldi - Gölgeler Ordusu.txt
Enis Batur - Yeryüzü Cehennem.pdf
Enis Batur - Yeryüzü Cehennem.txt
Enver Ziya Karal - Tanzimat-ı Hayriye.pdf
Enver Ziya Karal - Tanzimat-ı Hayriye.txt
Erdal Atabek - Kırmızı Işıkta Yürümek.lit
Erdal Atabek - Kırmızı Işıkta Yürümek.pdf
Erdal Öz - Gülünün Solduğu Akşam.lit
Erdal Öz - Gülünün Solduğu Akşam.pdf
Erdal Öz - Gülünün Solduğu Akşam.txt
Erdem Katırcıoğlu - Bir Satanistin Anıları.pdf
Erdoğan Uslu - Miletus Tragedyası.txt
Ergun Kocabiyik - Bal Ayi.pdf
Ergun Kocabiyik - Bal Ayi.txt
Ergun Poyraz - Musanin Cocuklari.pdf
Ergun Poyraz - Musanin Gulu.pdf
Ergun Poyraz - Musanin Mucahiti.pdf
Erol Eren - Yönetim Psikolojisi.DOC
Erol Göka - Bir Bilim Olarak Psikiyatri.DOC
Erol Güngör - Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik.pdf
Erol Güngör - Türkiyede Misyoner Faaliyetleri.pdf
Erol Manisalı - Dünden Bugüne Kıbrıs.txt
Erşat Hürmüzlü - Türkmenler ve Irak.TXT
Esat Arslan - Irak'ın Osmanlı'dan Sonraki Kadersizliği.txt
Esat Sener - Medeni Kanun.pdf
Esmehan Aykol - Kitapçı Dukkanı.pdf
Esmehan Aykol - Kitapçı Dukkanı.txt

linkler: 17170 KB
http://rapidshare.com/files/220863798/T_DE_krm.rar

A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (C)


-C-
Can Eryumlu - Son Antlaşma.pdf
Can Yücel - Rengahenk.pdf
Celil Öker - Çıplak Ceset.pdf
Celil Öker - Kramponlu Ceset.pdf
Celil Öker - Kramponlu Ceset.txt
Celil Tokpınar - Ömür Boyu Aşk.doc
Cem Ersever - Kürtler PKK ve A. Öcalan.lit
Cem Ersever - Kürtler Pkk ve A. Öcalan.rtf
Cem Ersever - Üçgendeki Tezgah.lit
Cem Ersever - Üçgendeki Tezgah.rtf
Cemal Yıldırım - Evrim Kuramı ve Bağnazlık.lit
Cengiz Özakıncı - Euro Dolar Savaşı.pdf
Cengiz Tan - Yürekten Hikayeler.pdf
Cetin Altan - Rıza Bey'in Polisiye Öyküleri.pdf
linkler: 6214 KB
http://rapidshare.com/files/220863797/T_C_krm.rar

A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (B)


-B-
Bahattin Yıldız - Dansöz Kıvırmaları.lit
Bahattin Yıldız - Istakoz Büyüsü.lit
Baki Öz - Atatürk'ün Anadolu'ya Gönderiliş Olayının İçyüzü.pdf
Baki Öz -Atatürk'ün Anadolu Gönderilişi.lit
Baki Öz -Atatürk'ün Anadolu Gönderilişi.pdf
Bedi Menderes Solak - Kara Kutu.rtf
Bedri Baykam - Kemik.doc
Bedri Baykam - Kemik.lit
Bekir Onur - Çocuk ve Ergen Gelişimi.lit
Bekir Onur - Gelişim Psikolojisi - Yetişkinlik - Yaşlılık - Ölüm.pdf
Bekir Onur - Gelişim Psikolojisi Yetişkinlik Yaşlılık Ölüm.lit
Bozkurt Güvenç - Kültürün Abc'si.lit
Bozkurt Güvenç - Kültürün Abc'si.pdf
Bozkurt Güvenç - Kültürün Abc'si.txt
Bulent Orakoğlu - Ankara'da Gölge Oyunları.pdf
Burak Eldem - 2012 Mardukla Randevu.doc
Burak Eldem - 2012 Mardukla Randevu.pdf
Burak Eldem - Fraternis.txt
Burak Eldem - Marduk Yada Kaos.doc
Burak Turna - 3. Dünya Savaşı.pdf
Burak Turna - Kaıip Naas.pdf
Burak Turna - Kurtuluş.pdf
Burak Turna - Nükleer Darbe.pdf
Burak Turna - Sistem A.lit
linkler:9281 KB
http://rapidshare.com/files/220863794/T_B_krm.rar


A - Z Kitaplar serisi Yerli yazarlar (A)


-A-
A. Burak Turan - Zifir.lit
Adnan Durmaz - Ben Gidersem Ay Sendeler.lit
Adnan Kurt - Bir Labaratuvar Romanı.pdf
Afşar Timuçin - Destanlar.lit
Ahmed Hulusi - Dosttan Dosta.lit
Ahmed Hulusi - Hz Muhammed Neyi Okudu.lit
Ahmed Hulusi - İnsan ve Sırları 1.lit
Ahmed Hulusi - İnsan ve Sırları 2.lit
Ahmet Altan - Aldatmak.lit
Ahmet Altan - Aldatmak.pdf
Ahmet Altan - Aldatmak.rtf
Ahmet Altan - Içimizde Bir Yer.lit
Ahmet Altan - İçimizde Bir Yer.pdf
Ahmet Altan - Içimizde Bir Yer.rtf
Ahmet Altan - İçimizde Bir Yer.txt
Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk.lit
Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk.pdf
Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk.rtf
Ahmet Altan - Kılıç Yarası Gibi.lit
Ahmet Altan - Kılıç Yarası Gibi.pdf
Ahmet Altan - Kılıç Yarası Gibi.txt
Ahmet Altan - Kırar Göğsüne Bastırırken.lit
Ahmet Altan - Kırar Göğsüne Bastırırken.pdf
Ahmet Altan - Kırar Göğsüne Bastırırken.txt
Ahmet Altan - Kristal Denizaltı.lit
Ahmet Altan - Sudaki İz.pdf
Ahmet Altan - Sudaki Iz.rtf
Ahmet Aydın - Diyet.pdf
Ahmet Büke - Evde Kimse Yok.lit
Ahmet Büke - Evde Kimse Yok.txt
Ahmet Çavuşoğlu & Cengiz Kavuş - Tapınak Şovalyeleri.lit
Ahmet Gülüm - Dikkat Yazılı Var.lit
Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur.lit
Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur.pdf
Ahmet İnam - Dik Bahçene Solayım.lit
Ahmet İnam - Hayatımızdaki İnce Şeylere Dair.lit
Akif Pirinççi - Cave Canem.pdf
Akif Pirinççi - Düello.pdf
Akif Pirinççi - Felidae1.pdf
Akif Pirinççi - Felidae2.pdf
Akif Pirinççi - Gövde.pdf
Akın Sunay - Kız Kulesindeki Kızılderili.txt
Alev Alatlı - Kabus.pdf
Alev Alatlı - Schördingerin Kedisi.pdf
Ali Hikmet Eren - Yagmura Icerden Bakmak.lit
Alparslan Türkeş - 9 Işık Doktrini.lit
Atalay Yörükoğlu - Gençlik Çağı Ruh Sağlığı Ve Ruhsal Sorunlar.DOC
Atilla İlhan - Dünya Bankası Belgeleri.doc
Atilla İlhan & Hulki Cevizoğlu - Bütün Kaleler Zaptedilmedi.pdf
Aydoğan Vatandaş - Türkiye - İsrail Gizli Savaşı.lit
Aydoğan Vatandaş - Türkiye - İsrail Gizli Savaşı.pdf
Ayfer Tunç - Annemler Size Gelecek.pdf
Ayfer Tunç - Havada Bulut.pdf
Ayfer Tunç - Ömür Diyorlar Buna.pdf
Ayla Kutlu - Emir Bey.lit
Ayşe Kulin - Adı Aylin.doc
Ayşe Kulin - Adı Aylin.lit
Ayşe Kulin - Bir Gün.doc
Ayşe Kulin - Bir Gün.lit
Ayşe Kulin - Füreya.doc
Ayşe Kulin - Füreya.lit
Ayşe Kulin - Gece Sesleri.doc
Ayşe Kulin - Gece Sesleri.lit
Ayşe Kulin - Geniş Zamanlar.doc
Ayşe Kulin - Geniş Zamanlar.lit
Ayşe Kulin - Kardelenler Çağdaş Türkiyenin Çağdaş Kızları.doc
Ayşe Kulin - Kardelenler Çağdaş Türkiyenin Çağdaş Kızları.lit
Ayşe Kulin - Köprü.lit
Ayşe Kulin - Köprü.pdf
Ayşe Kulin - Nefes Nefese.doc
Ayşe Kulin - Nefes Nefese.lit
Aytunç Altındal - Vatikan ve Tapınak Şövalyaleri.lit
Aytunç Altındal - Vatikan ve Tapınak Şövalyaleri.pdf
Aytunç Altındal - Vatikanin Gizliyuzu.rtf
Aziz Nesin - Bay Düdük.pdf
Aziz Nesin - Borçlu Olduklarımız.lit
Aziz Nesin - Borçlu Olduklarımız.pdf
Aziz Nesin - Memleketin Birinde.lit
Aziz Nesin - Sizin Memlekette Esek Yok mu.lit
Aziz Nesin - Sizin Memlekette Eşek Yok Mu.pdf
Aziz Nesin - Sizin Memlekette Eşek Yokmu.doc
Aziz Nesin - Şimdi Avrupa.doc
Aziz Nesin - Şimdiki Çocuklar Harika.doc
Aziz Nesin - Şimdiki Çocuklar Harika.lit
Aziz Nesin - Şimdiki Çocuklar Harika.txt
Aziz Nesin - Tatlı Betüş.doc
Aziz Nesin - Tatlı Betüş.lit
Aziz Nesin - Zübüklüğün Sonu Yok.doc
Aziz Nesin Bay Düdük.pdf
Aziz Nesin Borçlu Olduklarımız.pdf
Aziz Nesin-Simdiki Cocuklar Harika.lit
linkler:32130 KB
http://rapidshare.com/files/220117222/T_A_krm.rar